elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa recupera un conegut eslógan dels 70 que va omplir d'adhesius les carreteres d'Espanya

Moncofa recupera un conegut eslógan dels 70 que va omplir d'adhesius les carreteres d'Espanya
  • La campanya que lluïen els vehicles de l'època la va idear un dels primers estiuejants madrilenys que va arribar en els 50, al qual l'Ajuntament ret homenatge

L'Ajuntament de Moncofa promocionarà el turisme familiar i de segona residència en la present edició de FITUR, i ho farà recuperant el lema ideat en 1974, “Moncofa el teu primer sol, la teua segona casa”.

Segons afirma l'alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, “una part molt important del nostre turisme és residencial i familiar, és un model en el qual ens hem especialitzat i en el qual encara tenim molt potencial”. I per a promocionar el turisme de segona residència s'ha decidit recuperar un lema dels anys setanta, ideat per Pedro Corral Duque, estiuejant madrileny que va arribar a la platja de Moncofa a la fi dels 50 i la va convertir en la seua segona residència durant més de 30 anys.


Per a la regidora de Turisme, Ilenia Begnozzi, “el lema i el disseny són molt impactants, més encara si tenim en compte que va nàixer de l'amor de Don Pedro Corral Duque cap al nostre poble i la nostra gent”.

Pedro Corral Duque (1929-2014) va nàixer a Madrid i va arribar com a estiuejant a la platja de Moncofa, al costat de la seua esposa Celia i filla major Esther, en 1959, sent un dels primers estiuejants d'origen madrileny que van arribar a la localitat. Després de nàixer el seu segon fill, Pedro, en 1962 es van construir un habitatge entaulant gran amistat amb nombrosos veïns de la població, convertint-se en ambaixadors i promotors de Moncofa en la capital d'Espanya.

Pedro Corral Duque
Pedro Corral Duque

A la fi dels 60 Pedro Corral va adquirir una impremta i l'any 1974, sent reina de les festes de Sant Roque la seua filla, Esther Corral Martínez, va desenvolupar el conegut eslògan “Moncofa el teu primer sol, la teua segona casa” i l'adhesiu, el disseny del qual va ser dut a terme pel prestigiós aquarel·lista segovià Antonio Román. Adhesiu que va viatjar pegat en centenars de vehicles per tota la geografia nacional a principis dels 70.


Les llargues estades de la família Corral Martinez a la platja de Moncofa durant dècades van donar lloc a relacions d'amistat molt profundes amb nombrosos veïns que encara guarden grans records de la família i els moments passats. Els fills de Pedro encara mantenen contacte amb la població i assistiran a la presentació que es realitzarà en Fitur 2024 el pròxim 24 de gener.


MÉS FOTOS
Pedro Corral Martínez enfront de l'edifici Segarra
Pedro Corral Duque i família amb Avel·lí Corma
La família de Pedro Corral Duque a la platja de Moncofa al setembre de 1968
Moncofa recupera un conegut eslógan dels 70 que va omplir d'adhesius les carreteres d'Espanya - (foto 5)
Esther Corral Martínez, reina de les festes 1974. Actual avinguda Mare Nostrum
Pujar