elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa reciclarà plàstic per a transformar-lo en mobiliari urbà

Moncofa reciclarà plàstic per a transformar-lo en mobiliari urbà
  • Pedro Sales: “És important conscienciar-nos i donar un segon ús al material que habitualment va al fem”

  • S’arreplegaran taps de plàstic que posteriorment es transformaran en bancs i papereres que es col·locaran al mateix lloc on es recullen els taps

L'Ajuntament de Moncofa continua treballant en la sensibilització dels seus veïns i visitants sobre la necessitat de cuidar el medi ambient i adoptar hàbits sostenibles. En eixa línia ha instal·lat pròximament dos recipients per a recollir taps de plàstic que es reciclaran per a transformar-los en papereres i bancs per a asseure's. Es tracta d'una iniciativa impulsada des de la Regidoria de Medi Ambient que se suma a altres encaminades a reduir la contaminació i al foment del reciclatge.

Pedro Sales, regidor de Platges i Medi Ambient, ha explicat que “en este cas, s'han instal·lat dos recipients en els quals s'aniran introduint taps de plàstic i que quan estiguen plens es transformaran en mobiliari urbà que es col·locarà en el lloc on han sigut recollits. És important conscienciar a tota la gent i començar a donar un segon ús a materials que normalment van al fem”.

Les primeres ubicacions triades han sigut el col·legi Avel•lí Corma, coincidint amb la campanya que l’escola està realitzant en favor del reciclatge entre l’alumnat, i la plaça Ruiz Picasso, al costat de l'Oficina de Turisme a la platja de Moncofa.

Segons l'alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, “hem decidit instal·lar el primer punt de recollida en el col·legi Avel·lí Corma per a potenciar la importància del reciclatge entre els més menuts i en suport del treball que realitza el mateix centre entre els seus alumnes”.

A més, l'Ajuntament de Moncofa pretén aprofitar la commemoració del Dia de la Dona Treballadora, el 8 de març, per a instal·lar els recipients. Cal tindre en compte que un dels dos contenidors representa el símbol de la igualtat, “cosa que volem promoure en el terme municipal de Moncofa amb este reconeixement”.

S’ha de tindre en compte que l'Ajuntament de Moncofa sol organitzar una intensa agenda d'activitats per a reivindicar els drets i el paper que ha de representar la dona en la societat actual amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora. Encara que se celebra el 8 de març, l'equip de govern que lidera Wences Alós Valls sol impulsar iniciatives reivindicant el paper de la dona durant tot l'any.

Pujar