elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa millora l’entorn urbà amb la instal·lació de marquesines

Moncofa millora l’entorn urbà amb la instal·lació de marquesines

  L'Ajuntament de Moncofa fa un pas avant en la millora de l’entorn urbà amb la recent instal·lació de marquesines i opis publicitaris en tota la població. Esta iniciativa, impulsada pel Departament d'Urbanisme, té com a objectiu embellir i modernitzar els espais públics, proporcionant al mateix temps una plataforma per a la difusió d'informació i publicitat local.

  Les marquesines, instal·lades estratègicament en punts clau de la localitat, no sols ofereixen resguard als ciutadans durant les condicions climàtiques adverses, sinó que també serveixen com a espais que promouran esdeveniments locals, serveis comunitaris i negocis de la zona.

  Els opis publicitaris, per part seua, es distribuiran de manera equitativa en àrees d'alt trànsit, brindant a les empreses locals l'oportunitat de destacar els productes i serveis d'una manera efectiva i atractiva.

  Les marquesines instal·lades s'han dissenyat tenint en compte la millora de l'accessibilitat dels usuaris, a més dels detalls estètics relatius a l'entorn de la localitat. Així doncs, incorporen un banc d'alta resistència amb reposabraços, suport isquiàtic, espai per a cadires de rodes, coberta amb imatges de llocs emblemàtics de la localitat i vidres laminats i retolats.

  La instal·lació ha facilitat millorar les infraestructures de la població i, gràcies a ella, l'Ajuntament s'ha estalviat prop de 75000 € amb estes noves instal·lacions. A este estalvi se sumen els prop de 70000 € que l'Ajuntament ingressarà pel cànon oferit per l'empresa i l'estalvi en costos de manteniment i neteja de tots els elements, estimats en més de 7000 € anuals, així com els costos de les campanyes informatives institucionals en estos nous espais, que també seran a càrrec de l'empresa adjudicatària.

  L'empresa guanyadora de la licitació, i encarregada de les instal·lacions, ha sigut R3recymed SL, que ha instal·lat 10 marquesines, papereres municipals de recollida selectiva i 13 opis, i ha millorat unes altres 3 marquesines. Durant els pròxims 10 anys, la mateixa empresa s'encarregarà del manteniment preventiu i correctiu, la neteja i l'explotació publicitària del mobiliari urbà.

  Esta inversió en la infraestructura urbana no sols contribueix a l'estètica de Moncofa, sinó que també enforteix l'economia local en fomentar la promoció de negocis locals i esdeveniments comunitaris.

  A l'espera de l'ampliació del servei a Castelló i mentre s'han realitzat estes obres, el poble de Moncofa continua pendent de l'adjudicació, per part de la Generalitat, de la línia Moncofa-Castelló, amb parades a Nules, Borriana, Hospital de la Plana, Castelló i l'UJI. Línia amb 5 expedicions diàries que milloraria considerablement el servei de transport públic, però l'adjudicació provisional del servei ha tingut al·legacions que estan pendents de resoldre.

  Pujar