elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa impulsa la recuperació de l'antiga muralla com a element històric i de dinamització turística

Moncofa impulsa la recuperació de l'antiga muralla com a element històric i de dinamització turística
  • El consistori informa ja als veïns com a part del Pla Director per a la recuperación d´aquest valuós patrimoni

L'Ajuntament de Moncofa impulsa la recuperació dels trams de l'antiga muralla que queden en peus en la part més antiga del nucli urbà. La iniciativa forma part del treball del consistori per posar en valor tot el patrimoni històric i cultural de Moncofa també com a element dinamitzador del municipi.

La regidor de Cultura, Ana Gracia, ha explicat “la importància d'anar fent passos en aquest sentit de mantindre i conservar el nostre patrimoni cultural més antic, alguna cosa que en el cas de les muralles no s'havia realitzat encara per part de cap Equip de Govern. Des de la regidoria de Cultura portem tres mesos treballant en aquest projecte al qual podem accedir també a una subvenció de la Generalitat que també hem demanat i ara estem a l'espera de la resolució. Continuarem treballant i avançant a favor de la posada en valor del nostre patrimoni”.

Cal tindre en compte que per a poder recuperar l'antiga muralla l'Ajuntament redactarà un pla director destinat ítegramente a aquest efecte. Per a això, el primer pas que donarà el consistori tal com ha explicat l'edil, “serà mostrar aquest interés als propietaris dels habitatges per les quals discorre aquest vestigi històric, alguna cosa que ja estem realitzant mitjançant l'enviament de cartes a domicili i després presencialment pels tècnics i equip de l'Ajuntament”. Serà a partir de llavors quan es començarà a redactar el programa d'intervenció, que ja inclourà l'assignació pressupostària per a escometre uns treballs que hauran d'executar-se en diverses anualitats.

Cal assenyalar a més que el projecte contemplarà l'ampliació de la vorera que transcorre pel costat d'un tram de les muralles, així com nova il·luminació per a donar-li la importància que té en la història local, “una autèntica posada en valor de la zona a favor de la nostra història i de la qualitat de vida dels veïns”.

Pujar