elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2024

Moncofa homenatja a un dels seus primers estiuejants recuperant un eslògan dels anys 70

Moncofa homenatja a un dels seus primers estiuejants recuperant un eslògan dels anys 70
  • Per a Fitur 2024, l'ajuntament ha creat una campanya que ens porta als orígens del seu turisme i han rescatat la promoció impulsada per Pedro Corral en 1974

En la fira de turisme celebrada a Madrid, Moncofa ha presentat la seua proposta turística, aprofitant l'esdeveniment com a punt de partida per a la campanya. En ella han volgut recuperar el lema ideat per Pedro Corral, un dels primers estiuejants madrilenys del municipi, en 1974 que va aconseguir portar el nom de Moncofa per tot el país.

“Moncofa el teu primer sol, la teua segona casa”, un eslògan que en el seu moment va viatjar pegat en centenars de cotxes posant a Moncofa en el mapa. Per això, enguany han volgut recuperar-ho i, al mateix temps, homenatjar el seu creador i a la seua família. Aquest lema, a més, plasma l'essència que el municipi vol transmetre als forasters promocionant un turisme familiar i de segona residència.

La presentació realitzada per l'Ajuntament en FITUR, ha seguit el fil conductor d'un conte. Un repàs per la història i els orígens del turisme de Moncofa amb l'objectiu de recordar-nos que “encara que anem cap al futur, mai cal oblidar les arrels”. En ell, han anat mostrant tradicions del municipi acompanyats d'imatges, sent inicialment un poble pesquer que vivia de l'agricultura, ha aconseguit evolucionar fins a la Moncofa de hui.


A l'estiu el principal atractiu dels veïns era passar el dia a la platja i gaudir de la família i amics. Amb el pas dels anys, els primers turistes van arribar a la localitat, descobrint les seues coses i els seus encants. En els anys 60, els primers estiuejants, compartien la platja amb els pescadors, sent aquest l'inici del turisme en Moncofa.la activitat turística es va anar incrementant en córrer-se la veu entre els forasters, un poble mediterrani i obert, amb veïns hospitalaris, que acullen als visitants com a part de la seua gent. En aquests inicis d'activitat, s'obri un càmping, en el qual els turistes van començar a sentir que Moncofa era “la seua segona casa”.

L'homenatjat, va arribar a la localitat al costat de la seua dona l'any 1959, per això es va consolidar com un dels primers turistes de l'època estival. Al poc, en 1962, va decidir construir un habitatge en el municipi, entaulant gran amistat amb molts veïns i convertint-se en ambaixadors i promotors de Moncofa en la capital d'Espanya.

A la fi dels 60 Pedro Corral va adquirir una impremta i l'any 1974, sent reina de les festes de Sant Roque la seua filla, Esther Corral Martínez, va desenvolupar el conegut eslògan “Moncofa el teu primer sol, la teua segona casa” i l'adhesiu, el disseny del qual va ser dut a terme pel prestigiós aquarel·lista segovià Antonio Román.

I així és com, a través d'un conte, Moncofa recorda els seus orígens i el seu creixement, passant de ser un poble pesquer a una localitat amb gran afluència de turistes a l'estiu. Wences Alós, alcalde de Moncofa afirma que “una part molt important del nostre turisme és residencial i familiar, és un model en el qual ens hem especialitzat i en el qual encara tenim molt potencial”. Per això, en recuperar aquesta campanya, mostren eixa essència de llar, per a recuperar el turisme residencial, mostrant Moncofa com un lloc idíl·lic per a passar qualsevol temporada de l'any.


Els fills de Pedro encara mantenen contacte amb la població. A més van ser partícips de l'acte, en primer lloc se'ls va entregar un reconeixement i, en segon, van intervindre per a agrair el gest de la localitat amb la seua família i recordar els vells temps a les platges de Moncofa.

MÉS FOTOS
Moncofa homenatja a un dels seus primers estiuejants recuperant un eslògan dels anys 70 - (foto 2)
Moncofa homenatja a un dels seus primers estiuejants recuperant un eslògan dels anys 70 - (foto 3)
Pujar