elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa demana a la Generalitat que vacune ja també els voluntaris de Protecció Civil

Moncofa demana a la Generalitat que vacune ja també els voluntaris de Protecció Civil
  • Wences Alós: “Des del primer dia estan portant medecines i menjar a malats i persones en risc d’exclusió social”

L'alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha sol·licitat a la Generalitat que considere als voluntaris de Protecció Civil com un col·lectiu prioritari en la vacunació i els incloga en la planificació que la Conselleria de Salut Universal està elaborant. Així, ha enviat a la consellera una carta sol·licitant-li que tinga en compte que es tracta d'un col·lectiu que està ajudant des del primer dia a combatre els efectes de la pandèmia del coronavirus i que està en primera línia de risc de contagi.

Wences Alós Valls ha explicat en la seua missiva a la consellera Ana Barceló que “es tracta d'un col·lectiu de persones voluntàries que des del primer dia estan portant medicines i menjar tant als veïns del poble que han caigut malalts o com els que estan en risc”. L'alcalde ha recordat, a més, que “a principis de la setmana passada els vam homenatjar amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat de Protecció Civil, per a agrair-los la gran labor que estan realitzat durant la pandèmia, de manera altruista, per tots els nostres veïns”.

En la seua carta, enviada dilluns, l'alcalde de Moncofa ha destacat que “la setmana passada també ens vam assabentar que el voluntariat de Protecció Civil no ha sigut seleccionat entre el personal prioritari de vacunació mentre que sí que ho han sigut els seus companys professionals de Protecció Civil juntament amb la Policia i la Guàrdia Civil. En moltes poblacions com Moncofa, en les quals no comptem amb una estructura municipal massa gran, el voluntariat de Protecció Civil ha realitzat des del primer dia una labor ingent”.

“A Moncofa, des del primer dia, estan recollint i entregant medicació d'oncologia, facilitant la compra d'alimentació i medicaments a persones contagiades i a persones de risc, tasques de control d'aforaments i distàncies en els mercats o actes organitzats per l'Ajuntament, col·laboracions amb la forces i cossos de seguretat, etc. Com pot veure, s'han convertit en un col·lectiu fonamental en la lluita contra la pandèmia i en la realització de treballs perquè tots els nostres veïns es troben una mica més segurs”, ha ressenyat l'alcalde en la missiva a la Conselleria de Salut Pública.

Wences Alós insisteix que “per tot l'anterior, sol·licitem que tinguen a bé a considerar els voluntaris de Protecció com un col·lectiu prioritari en la vacunació, tenint en compte el nombre d'activitats que realitzen, que estan directament lligades a la lluita contra la pandèmia, i l'elevat risc d'estes”.

Homenatge de l'Ajuntament a Protecció Civil

Cal recordar que la setmana passada, l'Ajuntament de Moncofa va entregar una placa de reconeixement a Protecció Civil del municipi amb el suport de totes les forces polítiques de l'Ajuntament i el seu alcalde, Wences Alós Valls, al capdavant. I és que, amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat de Protecció Civil, el consistori va voler agrair a tots els voluntaris el treball incansable que han estat fent este últim any per a ajudar els veïns a pal·liar els efectes de la pandèmia.

Wences Alós Valls va explicar que “estem enormement agraïts per tota l'ajuda i col·laboració que han prestat al poble i tots els veïns en este dur any de pandèmia pel coronavirus. Créiem que era el moment indicat per a fer-lo perquè han treballat de manera desinteressada portant aliments als habitatges de gent que no podia anar al supermercat, de gent que havia donat positiu, de persones majors… També han fet compres en farmàcies i han portat medicació per a tota mena de tractaments, han ajudat a la reobertura del mercat i han estat ajudant en tot allò que se'ls ha sol·licitat”.

L'alcalde ha incidit que “no és un agraïment meu, ni de l'equip de govern, ni de la corporació, realment és un agraïment de tot el poble per tot el que han estat ajudant enguany”.

Pujar