elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa commemora el 9 d´octubre, Dia de la Comunitat Valenciana

Moncofa commemora el 9 d´octubre, Dia de la Comunitat Valenciana
  • L´Ajuntament realitza el tradicional acte institucional enfront de l´estàtua de Jaume I en la plaça Pla del municipi

L'Ajuntament de Moncofa ha commemorat el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana amb un acte institucional que ha tingut lloc enfront de l'estàtua de Jaume I situada en la plaça Pla del municipi.

L'alcalde, Wences Alós Valls, ha destacat en la seua intervenció que “enguany celebrem un any més el dia dels valencians, el 9 d'Octubre, encara que tots tenim clar que enguany no serà un any més. La pandèmia està colpejant no sols a la Comunitat Valenciana sinó al món sencer. La Covid-19 està demostrant ser una malaltia que apareix davant el menor descuit i està succeint en poblacions en les quals aparentment està baix control i veiem com es pot disparar en uns dies”.

Així, el primer edil ha posat en valor la importància de “extremar les mesures de prevenció i sanitàries, tots junts hem de lluitar contra l'expansió d'aquesta malaltia. Les administracions de manera coordinada i els ciutadans tenint en compte i extremant les recomanacions. Estic convençut que eixirem reforçats d'aquesta situació”.

Posada en valor de la cultura i les tradicions

L'alcalde de Moncofa ha destacat l'esforç de l'Equip de Govern Municipal per preservar la cultura, tradicions i història de Moncofa. Un esforç que es materialitzarà en la pròxima obertura del Museu d'Història i Etnològic de Moncofa (MHIEM).

“Aquest projecte, igual que la lluita contra la Covid-19, ha de ser un projecte de l'esforç de tots, i junts aconseguirem fer del nostre poble un lloc millor del que rebem dels nostres avantpassats”.

Pujar