elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa comença a pagar les ajudes als autònoms afectats per la crisi del coronavirus

Moncofa comença a pagar les ajudes als autònoms afectats per la crisi del coronavirus
  • Quasi totes les ajudes són per 1.145,16 euros i en les incompletes es donarà deu dies per a esmenar la documentació que falte i així poder cobrar

L'Ajuntament de Moncofa ha pagat les ajudes d'autònoms presentades correctament. Subvenció convocada enguany per a ajudar als autònoms afectats per la crisi del coronavirus. L'equip de Govern va impulsar aquesta línia d'ajudes arran del confinament i de la caiguda de l'activitat productiva a nivell global.

Així, tal com ha explicat l'alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, “ja hem pagat totes resolucions positives de les subvencions a autònoms i la majoria són per 1.145,16 euros. Volem que disposen dels diners abans de final d'any per a ajudar-los a tancar millor l'any laboral, així com a disposar de liquiditat per a gaudir d'aquestes festes. Aquelles a les quals els falte alguna documentació per a poder cobrar-la, se'ls requerirà aquests dies una esmena per a ningú es quede sense cobrar-les”.

Cal tenir en compte que el període que marca la llei per a aportar-la és de 10 dies i, “encara que a l'Ajuntament de Moncofa li hauria agradat ampliar-la, facilitarem totes les gestions que siguen a la nostra mà i confiem que tots els adjudicataris d'aquesta ajuda puguen aportar tots els documents necessaris en termini”, ha explicat l'alcalde.

L'equip de Govern ha estat en tots aquests mesos al costat dels autònoms de Moncofa i encara que haurien volgut sumar aquestes ajudes a les subvencions de la Comunitat Valenciana i de l'Estat, la Generalitat va obligar al fet que foren incompatibles, per la qual cosa s'haurà arribat a menys gent de la que li hauria agradat a l'Ajuntament. Aquestes ajudes han sigut tant per als autònoms que hagen cessat la seua activitat com als que no fins al passat 31 de juliol, sense més condicionants, i d'aquesta forma arribar al màxim nombre de beneficiaris.

Cal assenyalar que aquesta iniciativa forma part del pla integral de reactivació que l'Ajuntament de Moncofa està implementant per a pal·liar els greus efectes de la crisi del covid-19 en la societat local i el seu teixit empresarial i laboral. Una actuació integral que pivota entorn de quatre eixos fonamentals: Serveis Socials, ocupació, ajornament d'impostos i ajudes als autònoms i PIMES amb l'únic objectiu de fer front des de tots els seus àmbits a les greus conseqüències econòmiques i socials del coronavirus en el municipi.

També cal recordar que recentment l'Ajuntament de Moncofa ha obtingut ja oficialment un taller d'ocupació que servirà perquè 25 veïns del municipi puguen accedir a un lloc de treball durant un any.

Ajudes a la població també a través del foment de l'ocupació

Cal tenir en compte que seran 30 els llocs de treball que està promovent l'Ajuntament de Moncofa en aquest final de 2020, ja que al costat del taller d'ocupació, també acaba de contractar a tres persones durant sis mesos a través del programa EMCORP, finançat per la Generalitat Valenciana, dirigit a les persones majors de 30 anys.

D'altra banda, també s'ha aconseguit traure a contractació dos llocs de treball per a persones que hagen quedat sense ocupació a conseqüència de la crisi del Covid. Es tracta d'ocupacions d'un any de duració, dins del programa Ecovid de la Generalitat.

A més, l'Ajuntament de Moncofa ha col·laborat amb Comerços de Moncofa per a organitzar la Fira Nadalenca que s'ha celebrat aquests dies en el mercat municipal. Gràcies a aquesta iniciativa s'ha fomentat la compra en els comerços de la localitat, així com el consum de productes de proveïdors locals tant durant aquest pont, com durant totes les festes nadalenques.

Cinc sortejos de lots nadalencs

De fet, aquest mateix divendres, l'Ajuntament de Moncofa també ha posat en marxa la campanya ‘Per Nadal, compra al teu Poble’ per a fomentar la compra en els xicotets establiments comercials del municipi. Es tracta de cinc sortejos, de tres premis cadascun, que se celebraran fins a la vespra de Reis.

Així, hi haurà sorteig cinc dies diferents, repartint tres premis cada dia. El divendres 11 se celebrarà el primer sorteig i els comerços locals ja estan repartint bitllets a tots els que fan compres en ells. Aquests bitllets cal engrapar-los al tiquet de compra i depositar-los en l'urna que hi ha instal·lada en el mercat municipal.

Els sortejos es realitzaran els dies 11, 18, 24 i 31 de desembre i el 5 de gener. Cadascun d'ells es televisarà en TV4 La Vall a les 12 del migdia i s'anunciaran els noms dels guanyadors en les xarxes socials de l'Ajuntament de Moncofa. Cadascun d'aquests dies se sortejarà un pernil, dos lots nadalencs, un d'ells de dues botelles de vi, i l'altre serà una cistella amb productes variats.

A més, l'Ajuntament de Moncofa ha disposat ja l'encesa de les llums de Nadal en el nucli urbà del municipi amb l'objectiu de reforçar als comerços locals ara que s'encara la campanya de compres per les festes nadalenques

Alós Valls també ha destacat que s'ha col·locat, adornat i il·luminat un arbre de Nadal en el centre del Grau de Moncofa, perquè tot el municipi puga lluir una imatge festiva de cara a les setmanes que vénen per davant.

Aquesta és una fórmula més de les moltes que ha posat en marxa l'Ajuntament de Moncofa des d'el mes de març passat, quan van començar les restriccions provocades per la pandèmia. L'equip de Govern liderat per Wences Alós està posant l'accent principalment a fomentar accions que milloren tant la seguretat dels veïns, així com per a ajudar a les famílies que estan en risc d'exclusió social, sense oblidar mesures per a fomentar l'activitat econòmica i salvar totes les ocupacions possibles entre els xicotets empresaris i els emprenedors de Moncofa.

Pujar