elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa celebra la gala final del Taller de Narrativa del CEIP Avel·lí Corma

  L'Ajuntament de Moncofa i la Regidoria de Cultura estan deu anys apostant activament per l'animació a la lectura i a l'escriptura en un pla de foment pioner en la nostra comunitat autònoma i que cada vegada més municipis han incorporat en els seus centres escolars.

  Un mètode pedagògic que s'ha integrat en l'horari lectiu de l'aula i que fomenta en l'alumnat valors tan fonamentals com la lectura i l'escriptura. Pel Taller de Narrativa impartit per l'escriptor David Mateo han passat més de 1.350 alumnes al llarg d'estos deu anys. El pla de foment ha inclòs, a més a més, classes magistrals d'autors valencians com Pep Castellano, Juan Miguel Aguilera, Laura Gallego, Rosa Serrano, Anabel Botella, Paco Roca, Joan Pla... o autors nacionals com Santiago García Clairac, Juan de Dios Garduño, Javier Negrete, Susana Vallejo, Rafael Marín, Claudio Cerdán o Javier Ruescas. En esta última dècada, cinquanta autors autòctons i de tot el país han visitat el Taller de Narrativa del centre Avel·lí Corma per a parlar de la seua obra i de l'ofici d'escriptor. Però les classes magistrals no solament han inclòs escriptors. Il·lustradors, poetes, editors, guionistes de còmics i periodistes integrats en l'esfera dels llibres han participat en les classes magistrals del col·legi per a deixar la seua empremta en els alumnes.

  Al llarg del taller, es desenvolupa un certamen literari que culmina amb una gran festa que marca el punt final del cicle lectiu. Enguany, l'Ajuntament de Moncofa i la regidoria de Cultura, Rocío R. Martínez, han volgut celebrar els deu anys de taller incloent-hi una sèrie d'homenatges a tots aquells que van posar en marxa el taller de narrativa, i es fa una especial insistència en les figures d'Eduardo Canós Rius, director del centre quan es va posar en marxa la iniciativa, i Miguel Romero, cap d'estudis. L'acte ha inclòs l'habitual entrega de premis, incrementada enguany amb un ordinador portàtil per al guanyador de la categoria superior, i un llibre electrònic per a la categoria infantil.
  Després de la gala s'ha representat el conte Bandidos en la biblioteca, del grup Rebombori Cultural, una representació estrenada el passat cap de setmana en la Fira del Llibre de València.

   

  Pujar