elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa ix al carrer per a exigir al Govern que construïsca els espigons

Moncofa ix al carrer per a exigir al Govern que construïsca els espigons
  • Associacions i partits polítics s'han unit en aquesta reivindicació que busca protegir el litoral

MÉS FOTOS
Moncofa ix al carrer per a exigir al Govern que construïsca els espigons - (foto 2)

Els veïns de Moncofa eixiran al carrer diumenge que ve per a exigir que el Govern escometa d'una vegada les obres per a construir els espigons que fan falta per a protegir la costa del municipi. Després de més de deu anys d'espera infructuosa, l'equip de govern ha impulsat aquesta iniciativa en la qual s'han implicat col·lectius veïnals, associacions i la totalitat de formacions polítiques.

Tant els partits polítics com les associacions (Assoc. Platja de Moncofa, Assoc. Veïns La Torre i Assoc. Veïns Sector C) s'han reunit per a concretar les accions reivindicatives per a impulsar la defensa de tot el litoral de la localitat, accions de les quals aquesta manifestació de protesta només és la primera. En la reunió es va decidir recolzar de manera unànime la manifestació amb cotxe per l'avinguda Mare Nostrum i amb final en el Cami Cabres convocada per a aquest diumenge 22 d'agost a les 19.30, i amb eixida en el pàrquing de les pistes de tennis, darrere de l'ermita.

Per a això ha començat ja a distribuir pancartes i material reivindicatiu per part d'associacions i voluntaris i així reivindicar aquesta urgent necessitat i que el Govern construïsca ja els espigons a les platges de Moncofa, frenant així la contínua deterioració generada en el patrimoni natural, històric i turístic del poble. Aquesta iniciativa social és similar a la que ja es va realitzar en el municipi veí de Nules a mitjan passat mes de juliol.

Wences Alós Valls ha assegurat que “si el Govern porta avant el projecte d'espigons a Nules, s'agreujarà la regressió en el sud del municipi, per la qual cosa es fa imprescindible la construcció dels espigons en tot el litoral de Moncofa. No sols en el sud, el projecte del qual està paralitzat per Costas, sinó també en el nord, on Costas ni tan sols ha començat a treballar en el projecte”.

Davant aquesta situació, l'alcalde de Moncofa defensa “la urgent necessitat que el Govern faça d'una vegada les obres dels espigons a les platges del poble per a protegir el patrimoni natural, històric i turístic, també per a poder donar un impuls a les oportunitats de futur del sector turístic del municipi”.

Per aqueix motiu, Wences Alós ha mantingut les últimes setmanes reunions amb col·lectius per a conscienciar-los que és necessari reivindicar conjuntament unes obres que es porten retardant ja més de 10 anys i que són fonamentals per a poder, també, oferir millors oportunitats de futur, als autònoms i xicotets empresaris del municipi, a més d'atraure inversió al poble.

Wences Alós Valls, ha explicat que “les associacions de veïns de Moncofa recolzen les mobilitzacions a favor dels espigons perquè és un greu problema que els perjudica a tots el municipi. Les obres són ineludibles perquè la deterioració de la nostra costa, del nostre entorn natural i del nostre patrimoni històric són evidents i, cada dia que passa sense que el Govern escometa aquestes infraestructures, el mal serà major i correm el risc que el mal puga arribar a ser irreparable”.

L'alcalde ha insistit que “m'he reunit per a sumar el suport de tots els grups polítics de l'Ajuntament perquè és un problema que ens afecta a tots i hem d'anar de la mà per a tindre més força en la nostra reivindicació, que és justa. Els veïns del poble no entenen.

Pujar