elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa aposta pel turisme residencial i els 365 dies de l'any com a promoció en Fitur 2024

Moncofa aposta pel turisme residencial i els 365 dies de l'any com a promoció en Fitur 2024
  • Alós Valls, alcalde d'este municipi castellonenc: “Estem especialitzats en el turisme de segona residència i encara tenim molt potencial”.

Turisme residencial i desestacionalitzat 365 dies a l'any. És l'aposta que promourà l'Ajuntament de Moncofa en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebrarà a Madrid entre els dies 24 i 28 de gener. En l'acte de presentació de la campanya es retrà homenatge a Pedro Corral Duque (1929-2014) autor de l'eslògan “Moncofa el teu primer sol, la teua segona casa” en 1974, justament ara fa 50 anys. Este lema tornarà a ser la bandera amb la qual Moncofa vol captivar als visitants que busquen sol, platja, naturalesa, tranquil·litat, descans, servicis, activitats culturals i un destí familiar.

L'alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, acudirà al costat de la regidor de Turisme Ilenia Begnozzi Guart. Tots dos presentaran la campanya el primer dia de la fira, el dimecres 24 a les 17 h., en l'Estand de la Comunitat Valenciana.

“Moncofa eixa especialitzada en el turisme residencial, que en els últims anys hem aconseguit incremente la seua presència durant més dies, però encara tenim molt potencial i volem que l'arribada i estada de visitants es convertisca en una constant durant tot l'any, no sols en els mesos estivals i períodes vacacionals clàssics” afirma Alós. 

“Des del Covid i la liberalització de l'autopista hem notat un creixement exponencial del turisme fora de temporada. Els turistes aprecien les nostres platges, la nostra sendera blava europeu, les àmplies zones verdes, a més de les nombroses activitats socioculturals i esportives organitzades per l'Ajuntament. Així poden gaudir de la seua segona residència durant tot l'any, i això és el volem promocionar” assegura l'alcalde. 

La realitat és que la millora de la xarxa de carreteres i la liberalització de l'AP-7 ha revolucionat Moncofa. Tots dos factors han influït molt positivament en el turisme de la localitat que, atret pel mercat d'hivern, un potent sector de restauració i les activitats organitzades, durant tot l'any, pel propi consistori està aconseguint que la presència de visitants a les seues platges siga una constant. 

“Moncofa: el teu primer sol, la teua segona casa” i Pedro Corral Duque

La promoció del municipi en FITUR donarà inici a una campanya publicitària que recupera la imatge creada per Pedro Corral Duque, un dels primers estiuejants que arribe a Moncofa a la fi dels 50. L'original i singular lema “Moncofa el teu primer sol, la teua segona casa” es donarà a conéixer en mitjans de comunicació impresos, digitals, xarxes socials, fullets, i fins i tot “en tanques publicitàries de la ciutat de València, a més per descomptat de reeditar l'adhesiu que en els anys 70 viatge per tota Espanya pegada a nombrosos turismes els propietaris dels quals ja ens triaven” assegura la regidor de Turisme Ilenia Begnozzi. 


Moncofa ha apostat per rememorar i rellançar la imatge ideada per Pedro Corral Duque i realitzada pel prestigiós aquarel·lista segovià Antonio Román. Com a material promocional S'han editat postals publicitàries, imants de nevera, adhesius en diferents formats, carpetes, calendaris, i la campanya també comptarà amb la col·laboració d'empreses turístiques de la localitat. 

“Este eslògan representa fidelment l'atractiu de Moncofa, que és molt més que una platja, o un destí d'estiu, ja que es convertix en una segona casa, una segona llar, per a la gent que es decidix a gaudir dels nostres encants en els seus períodes de descans” afirma l'alcalde. 

 

Pujar