elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un lloc entre les flors de Paula García Ibáñez en la sala d’exposicions Pleamar de Moncofa

Un lloc entre les flors de Paula García Ibáñez en la sala d’exposicions Pleamar de Moncofa
  • Wences Alós: ”Els amants de la pintura podran gaudir d’este art en les sales Pleamar i Maria de Sorolla en el que serà “Moncofa, un estiu segur”

MÉS FOTOS
Un lloc entre les flors de Paula García Ibáñez en la sala d’exposicions Pleamar de Moncofa - (foto 2)
Un lloc entre les flors de Paula García Ibáñez en la sala d’exposicions Pleamar de Moncofa - (foto 3)

El 28 de maig de 2021 s’inaugura en la sala d’exposicions Pleamar del Grau de Moncofa el projecte pictòric de la jove artista de la Universitat Politècnica de València Paula García Ibáñez.

Sota el títol Un lloc entre les flors es presenta una exposició que gira al voltant de la figura femenina, recordant la seua vàlua i fortalesa inclús en els moments més difícils.

Durant la història de l’art s’ha pintat, dibuixat, esculpit i representat la dona en infinitat d’ocasions, totes elles amb una cosa en comú: la dona ha encarnat sempre el paper de cos i objecte, consumida i dominada, observada sota la mirada i les inquietuds masculines.

En aquest projecte, es reconstrueix el concepte i es reformula aquesta visió tradicional i distorsionada per a tornar-li a la dona el paper i la veu que li corresponen. Per a recuperar l’autèntic significat del seu cos i la seua vida, que no és més que aquell que ella mateixa decideix donar-li. Ara és la dona la que es pinta a ella mateixa i a les seues companyes des d’una òptica intimista, de reflexió i d’apoderament, a partir de les seues experiències personals com a tal.

En un món complex on la dona té encara molts obstacles als quals enfrontar-se, aquest treball pictòric reivindica el dret a sentir-se perduda, buida o confosa, a tindre pors i dubtes i no trobar el camí, perquè de vegades és necessari perdre el nord per a poder recuperar-lo en el moment just. Això no disminueix el seu valor ni la seu força, i de vegades necessitem que ens ho recorden.

El visitant es trobarà amb un treball molt personal que indaga en l’interior femení amb una pintura que parla des de l’experiència. Una pintura que tracta de parar el temps a través d’atmosferes assossegades i grans espais buits. En una comparativa amb les flors i el renàixer, situa a l’espectador enmig d’un jardí on cada dona pintada es como una flor, única i irrepetible.

Paula García Ibáñez (1999, Borriana, Castelló) és una artista de l’últim curs de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València que treballa la pintura des del retrat figuratiu, actualitzant-lo en forma i concepte a la societat actual i creant imatges allunyades del soroll i el frenètic món en què vivim per a reflexionar amb calma sobre els sentiments i l’interior humà. La seua pintura està encara en un procés de formació i aprenentatge que ja busca un estil propi. Ho fa amb una aparença delicada i amable, però acompanyada d’un to reivindicatiu, feminista i autobiogràfic.

L’exposició, que ja ha sigut exhibida al mes de maig en una sala d’exposicions de València, es podrà visitar fins al 3 de juny en la sala Pleamar de l’Oficina de Turisme situada a l’Avinguda Mare Nostrum núm. 143 del Grau de Moncofa (Castelló), tots els dies de 12.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20:00 h.

Segons l’alcalde, Wences Alós Valls: ”Comencen les exposicions de pintura de la temporada 2021 en Platges de Moncofa i novament els amants de la pintura podran gaudir d’este art en les sales Pleamar i Maria de Sorolla en el que serà “Moncofa, un estiu segur”.

Pujar