elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’equip de Govern de Moncofa presenta els pressupostos 2024 a l’oposició

L’equip de Govern de Moncofa presenta els pressupostos 2024 a l’oposició
  • L’ampliació del poliesportiu i 1 milió d’euros en polítiques actives d’ocupació les principals inversions del pressupost de Moncofa per al pròxim any

L'Ajuntament de Moncofa està perfilant el pressupost de 2024. Els comptes superaran els 16 milions d'euros que, sent el major dels últims anys, és a penes el 50 % del pressupost municipal de 2006. La reforma i ampliació del pavelló poliesportiu i les polítiques d'ocupació centraran bona part de les inversions.

L'equip de govern ha convocat els grups de l'oposició per a avançar-los les línies mestres dels comptes i recollir les seues aportacions. “És una cosa que fem des que vam governar per a incloure totes les sensibilitats, sempre ens hem assegut a dialogar i escoltar l'oposició”, afirma l'alcalde, Wences Alós Valls.

Ampliar i reformar el poliesportiu suposarà una inversió de més de 600.000 €, construir el pont i la passarel·la sobre el Belcaire superarà els 3 milions (condicionat al PAI Belcaire Sud) i per a polítiques actives d'ocupació hi haurà més d'1 milió d'euros. Cal recordar que per a 2024 el municipi de Moncofa comptarà amb tres tallers d'ocupació que donaran treball a més de 50 veïns de la localitat durant tot un any a través de fons europeus.

Eixes només són algunes de les grans xifres. Els serveis socials, la cultura, el suport a les associacions locals i tot allò que es deriva del PAI Belcaire seran alguns dels eixos dels comptes.

El pressupost 2024 estarà marcat per l'evolució del projecte d'urbanització del PAI Belcaire ja que, a més dels 3 milions per al pont i la passarel·la, el procés d'urbanització, que supera els 13 milions d'euros, condiciona en gran manera els comptes municipals. És per això que l'Ajuntament s'està preparant per a urbanitzar el PAI amb solvència i sense perjudicar la resta de necessitats globals del municipi. I és que el PAI pot arribar a suposar un impacte final superior als 16 milions. “Este empastre heretat condicionarà no sols el pressupost 2024 sinó els comptes municipals i les vides dels veïns de Moncofa en els pròxims anys”, ha lamentat Wences Alós Valls.

La reunió es va mantindre ahir dimarts a les 19 h en el mateix Ajuntament i hi van ser convidats els portaveus de totes les forces polítiques de l'oposició: PSOE, Compromís i VOX.

L'alcalde ha apuntat: “Volem que els pressupostos siguen una eina per a fomentar el progrés, l'activitat econòmica, l'ocupació, la millora dels serveis per a la ciutadania i, en definitiva, un instrument per a satisfer les necessitats de Moncofa”.

Pujar