elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Avel·lí Corma inicia el curs llest però sense data d'inici per a les obres de les aules de primària

L’Avel·lí Corma inicia el curs llest però sense data d'inici per a les obres de les aules de primària
  MÉS FOTOS
  L’Avel·lí Corma inicia el curs llest però sense data d'inici per a les obres de les aules de primària - (foto 2)
  L’Avel·lí Corma inicia el curs llest però sense data d'inici per a les obres de les aules de primària - (foto 3)
  L’Avel·lí Corma inicia el curs llest però sense data d'inici per a les obres de les aules de primària - (foto 4)
  L’Avel·lí Corma inicia el curs llest però sense data d'inici per a les obres de les aules de primària - (foto 5)

  L'Ajuntament de Moncofa ha procedit a realitzar totes les tasques per a la posada a punt del CEIP Avel·lí Corma. Els treballs han estat planificats amb temps, cosa que ha fet que l'inici de les classes este dilluns haja ocorregut amb total normalitat. S'ha procedit a la poda dels arbres dels patis, la neteja a fons d'estos, així com diversos treballs de pintura i reparacions de xicotets desperfectes.

  L'actuació més important ha tingut lloc en el que era la "casa del conserge" que en estar sense ús, l'AMPA va sol·licitar que s'hi realitzara l'escola matinera. En esta instal·lació s'ha efectuat una important posada a punt, per la qual cosa els alumnes que vulguen gaudir d'este nou servei, subvencionat per la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Moncofa, compten amb unes instal·lacions preparades des del primer dia.

  Segons la regidora d'Educació, Ana Gracia Vilalta, "des de l'Ajuntament estem fent tot el que està a la nostra mà perquè els nostres alumnes tinguen les millors instal·lacions i inicien el curs en les millors condicions", encara que lamenta "que en este inici de curs s'haja hagut d'anul·lar l'aula d'anglés per a posar-hi una classe, ja que estem a l'espera que Conselleria inicie les obres de dues aules i dos magatzems que ens han promés que estaran disponibles per a Pasqua".

  A l'espera de les obres

  Cal recordar que la Conselleria d'Educació, davant de la necessitat de noves aules per a este curs, va sol·licitar l'auxili de l'Ajuntament de Moncofa en la redacció del projecte de dues aules i dos magatzems al novembre de 2017. L'Ajuntament, davant de la promesa que les aules estarien llestes per a l'inici del present curs, va entregar el projecte a Conselleria al gener; no obstant això, mesos després ja es va comunicar el possible retard de les obres i es va establir com a data de finalització d'estes a l'abril de 2019.

  En estos moments les obres encara estan pendents del seu inici per part de Conselleria, per la qual cosa es mostra una profunda preocupació per part de l'Ajuntament. Wences Alós, alcalde de la localitat, assegura: "L'Ajuntament va complir amb la sol·licitud de Conselleria, assumint treballs que li corresponien a la Generalitat, i no volem que per part de Conselleria es retarden novament les obres en l'Avel·lí Corma; s'està discriminant injustament els alumnes de l'Avel·lí Corma".

  Pujar