elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Moncofa posa en valor la tradició marinera

L’Ajuntament de Moncofa posa en valor la tradició marinera
  • Wences Alós Valls: “Treballem per a reivindicar el llegat dels nostres avantpassats, tan vinculat a la pesca i al mar”

  • Diumenge es presentarà un llibre sobre l’evolució del Grau i una nova exposició en el Museu d’Història i Etnologia de Moncofa

El Museu d’Història i Etnologia de Moncofa acollirà des del diumenge 24 de juliol l'exposició “Història del Grau de Moncofa” en la qual s'exposaran elements, materials i fotografies que recullen l'evolució del districte marítim del poble des dels seus orígens com a zona de pescadors fins a la seua realitat actual més vinculada al turisme.

Esta exposició coincidirà amb la presentació del llibre homònim Historia del Grao de Moncofa. De poblado marinero a villa de veraneo, de Miguel A. Sanz i Jose Fco. Albelda, que tindrà lloc el mateix diumenge 24 de juliol a la Casa Cultura, a les 19.30 hores. Es tracta d'una obra de 300 pàgines que abunden sobre el passat del municipi vinculat al grau i a la pesca.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha volgut destacar que “des de l'equip de govern estem treballant intensament per a posar en valor el nostre passat i reivindicar la història i el llegat dels nostres avantpassats, tan vinculats a la pesca i a la mar. Per això, una vegada presentat el llibre a la Casa de la Cultura, visitarem l'exposició temporal que s'ha instal·lat en el Museu. És important posar en valor la història i el patrimoni de Moncofa perquè contribueix a fomentar els nostres valors i el sentiment d'orgull. A més, fent-ho a l'estiu, no sols dotem el Museu de continguts addicionals, sinó que l’obrim també als milers d’estiuejants que ens visiten estos mesos”

Este nou llibre de Miguel A. Sanz i José Fco. Albelda conté capítols específics sobre la pesca en el Grau de Moncofa, els moriscos i la seua expulsió, naufragis i successos, Santa Maria Magdalena, l'ermita, l'exportació de la fruita i el mineral des del Grau, cossos per a la defensa de la costa de Moncofa, la vila per a l'estiueig, la urbanització del Grau durant la Segona República, l'almodí i el far, la Guerra Civil en el Grau, la reconstrucció de les regions devastades en el Grau, així com sobre els anys 60, contrastos i postals.

La nova exposició temporal l'acollirà el Museu d’Història i Etnologia de Moncofa, que es va inaugurar fa poc més d'un any. L'Ajuntament de Moncofa està impulsant diverses iniciatives que tenen el Museu com a protagonista perquè el puguen descobrir tant els veïns i veïnes com turistes que arriben a l'estiu al municipi.

Cal recordar que el passat estiu es va obrir al públic el Museu d’Història, que és un nou i important atractiu turístic per a Moncofa. Així, el Museu disposa d'una àrea de turisme, una altra zona relacionada amb la pesca, una altra de l'agricultura i una altra més vinculada a la història i tradicions del poble. També hi ha una zona específica per a acollir exposicions temporals.

Pujar