elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Moncofa ofereix a la Generalitat obrir l'ambulatori de la platja tot l'any

L'Ajuntament de Moncofa ofereix a la Generalitat obrir l'ambulatori de la platja tot l'any
  • La Conselleria ha aprovat la incorporació d'un altre doctor, d'una altra infermera i un treballador social pel dèficit de personal

  • Mari Carmen Ferri: “Volem que s'incorporen al més prompte possible, per la qual cosa estem disposats a assumir les despeses”

L'Ajuntament de Moncofa està disposat a fer tot el que faça falta amb la condició d'ajudar al fet que els veïns puguen rebre els millors serveis sanitaris possibles. Per això, una vegada que l'equip de govern que dirigeix Wences Alós Valls s'ha assabentat per la premsa que la Conselleria de Sanitat ha rescindit el contracte d'ampliació de l'ambulatori municipal, la regidora de Sanitat, Mari Carmen Ferri, ha oferit el local de l'ambulatori de la platja de Moncofa per a obrir 365 dies a l'any i així oferir el servei que es mereixen els veïns.

D'altra banda, la Generalitat Valenciana ha aprovat l'increment d'un nou doctor, una altra infermera i una altra treballadora social, però hi hauria problemes en la incorporació per la saturació d'espai en l'ambulatori.

Tant l'alcalde de Moncofa com la regidora de Sanitat, Mari Carmen Ferri, han acordat realitzar esta oferta amb l'objectiu que la Generalitat incorpore ja a estos professionals que són absolutament necessaris per a garantir un servei sanitari de millor qualitat per als veïns i visitants del poble. Cal tindre en compte que la decisió de la Generalitat d'anul·lar l'adjudicació de les obres del nou ambulatori, que haurien de portar ja sis mesos en marxa, podria retardar injustificadament la incorporació d'estos professionals, quan la ràtio metge-pacient és actualment perjudicial per a la població.

Mari Camen Ferri ha explicat que “vist que la Generalitat començarà des de zero les obres de l'ambulatori una altra vegada i, que pel que sembla, s'ha atorgat una ampliació del personal, tal com sol·licitava l'Ajuntament, hem decidit posar a la disposició de la Conselleria de Sanitat el local que utilitza com a ambulatori estival a la platja. És un local les despeses del qual faria front l'Ajuntament de Moncofa durant tot l'any i que té tots els materials i condicionaments necessaris per a entrar a treballar.”.

La responsable de Sanitat de l'equip de govern de Wences Alós Valls explica que, “d'esta manera pal·liaríem la saturació que tenim en el centre de salut, baixant la ràtio metge-pacient, que ara mateix està molt per damunt del que s'ha estipulat com a òptim. Tinguem a més en compte que en el grau de Moncofa hi ha empadronades 3.364 persones (INE 2021) i la població es multiplica per 10 a l'estiu”.

Esta seria la millor opció per a l'Ajuntament, encara que també s'ha oferit a sufragar la instal·lació de barracons en la parcel·la de l'ambulatori de Moncofa.

Mari Carmen Ferri ha assegurat que “és una altra iniciativa que ha proposat l'Ajuntament de Moncofa perquè els veïns no hagen de pagar este desastre que suposa que la Generalitat haja paralitzat les obres del nou ambulatori en este moment. Cal descongestionar les instal·lacions perquè els professionals puguen treballar una mica millor i que, a més, els veïns puguen estar millor atesos. En este moment la ràtio metge-pacient és de 1.800 cartilles per professional mèdic, la qual cosa és una barbaritat. A l'Ajuntament no li agrada l'opció dels barracons però la decisió estan en mans de la Conselleria de Sanitat”.

Pujar