elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L´Ajuntament de Moncofa avança en la creació del Museu d´Història i Etnològic

L´Ajuntament de Moncofa avança en la creació del Museu d´Història i Etnològic
  • El consistori fa una crida a la ciutadania per a seguir amb la campanya de donacions de peces per a l’exposició

L'Ajuntament de Moncofa avança els treballs per a la creació del Museu d'Història i Etnològic de Moncofa (MHIEM) amb el qual pretén posar en valor el patrimoni històric del municipi també com a actiu turístic. En esta important actuació, l'Ajuntament exposarà totes les obres que té en propietat, així com les diferents peces que han anat donant els veïns. El termini previst per a la posada en marxa és al final d'este 2020 o principis de 2021.

L'alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha explicat que “el nou Museu d'Història i Etnològic de Moncofa ve a fer realitat una gran il·lusió per posar en valor el nostre patrimoni històric. La posada en valor del nostre patrimoni i la seua difusió no sols com a valor cultural sinó també com a recurs per a la nostra dinamització turística és un dels objectius del nostre equip de govern”.

Així, tal com ha destacat la regidora de Cultura, Ana Gracia, l'Ajuntament està immers en diversos projectes importants que porten a eixe objectiu de posada en valor i difusió patrimonial, com és la recuperació de l'antiga muralla de Moncofa.

En eixe sentit, Gracia ha assegurat que “el primer pas perquè els altres coneguen la història de Moncofa i l'aprecien és cuidar-la nosaltres mateixos. En eixa labor estem i continuarem, per a poder difondre tot el coneixement de les diferents etapes del nostre municipi al llarg de segles d'història”.

Cal recordar que l'Ajuntament manté oberta la campanya de donació de qualsevol obra que puga tindre importància per al coneixement de la trajectòria històrica del municipi, unes donacions que es poden realitzar a partir de les indicacions que els realitzaran en l'Arxiu Municipal de Moncofa telefonant al 964 579 449 o escrivint un correu electrònic a arxiu@moncofa.es

Pujar