elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació garanteix una inversió pròxima als 5 milions d’euros a Moncofa per a construir una escola en la zona de la mar

Educació garanteix una inversió pròxima als 5 milions d’euros a Moncofa per a construir una escola en la zona de la mar
  • La segona escola del municipi disposarà de 243 places d’Infantil i Primària i tindrà aula de 2 anys

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport té planificada, a través del pla Edificant, una inversió de més de 15 milions d’euros a Moncofa, que inclou la construcció de dos centres educatius de nova creació, el primer institut del municipi i la segona escola, així com l’ampliació i reforma del CEIP Científic Avel·lí Corma, una actuació de prop de 828.000 euros que ja està finalitzada. 

Per a la segona escola de Moncofa, el departament assegura una inversió pròxima als 5 milions d’euros, que permetran construir a la zona de la mar un col·legi d’Infantil i Primària d’una línia, que tindrà també una aula d’Infantil de 2 anys i, per tant, oferirà 243 places escolars. 

El nou col·legi, que tindrà més de 2.700 m2 construïts, requereix una parcel·la municipal d’un mínim de 5.000 m2 que ja s’ha sol·licitat a l’Ajuntament en la zona de les platges, on es necessita aquesta nova escola per a cobrir les necessitats educatives d’aquesta part de Moncofa en expansió. 

L’Ajuntament té des del passat 9 de febrer el programa de necessitats d’aquesta nova escola, que inclourà gimnàs i menjador equipat amb cuina pròpia per a atendre 200 alumnes en dos torns, i la Conselleria està a l’espera que el consistori sol·licite la fase prèvia per a iniciar la tramitació d’aquesta nova delegació de competències del pla Edificant. 

El director territorial de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a les comarques de Castelló, Alfred Remolar, ha explicat que “en tot moment l’Ajuntament ha comptat i compta amb l’acompanyament de la Conselleria perquè el procediment administratiu de la delegació de competències per a construir la segona escola de Moncofa culmine com més prompte millor".

"És responsabilitat de l’Ajuntament iniciar la fase prèvia que ens permeta avançar en aquesta actuació. També és important que la comunitat educativa de Moncofa siga sabedora que des de la Conselleria aportem tots els fons econòmics necessaris i acompanyem en tots els dubtes que puguen sorgir, però també és important que sàpien que totes les tramitacions les fa el consistori i que els calendaris depenen de les tramitacions burocràtiques de l’ajuntament”, ha afegit.

Més actuacions a Moncofa 

L’Ajuntament de Moncofa ja té delegades dues actuacions del pla Edificant en les quals la Conselleria inverteix 10,3 milions d’euros. Una d’aquestes és la construcció del primer institut d’Educació Secundària (IES) del municipi, un centre d’ESO, Batxillerat i FP que oferirà més de 600 places escolars. Per a construir aquest nou institut, la Conselleria garanteix des de desembre de 2020, quan es va delegar l’obra en l’Ajuntament, una inversió de 9,5 milions d’euros. 

“En el moment en què la Conselleria delega una actuació del pla Edificant en un ajuntament, estem assegurant que l’obra comptarà amb el pressupost necessari per a fer-se realitat. Una vegada l’Ajuntament de Moncofa tinga aprovat el projecte bàsic i d’execució del nou institut, si per a construir-lo cal actualitzar la inversió per l’increment dels costos dels materials de construcció a causa de la guerra d’Ucraïna, la Conselleria ampliarà la inversió el que faça falta per tal que l’Ajuntament puga licitar les obres”, ha explicat Remolar. 

L’altra actuació del pla Edificant delegada en l’Ajuntament de Moncofa ja està finalitzada i ha consistit en l’ampliació i reforma del CEIP Científic Avel·lí Corma. S’han construït 2 aules d’Infantil noves, s’ha millorat l’aparcament i l’hort escolar del centre, i s’ha reformat tota la coberta per a acabar definitivament amb les filtracions que patia aquesta escola, construïda per la Ciegsa de l’anterior Consell del PP, des que va obrir les portes en setembre de 2009.

Pujar