25 de setembre de 2020 25/9/20

Compromís proposa més inversions i cultura als pressupostos de Moncofa

Compromís proposa més inversions i cultura als pressupostos de Moncofa - (foto 1)

  L’equip de govern del PP va entregar l’esborrany de despeses del pressupost municipal de l’any 2020 durant la reunió celebrada el passat dimarts 7 de gener a l’Ajuntament de Moncofa entre els tots els partits que conformen la Corporació Municipal.

  Des del Grup Municipal de Compromís, el seu portaveu Raül Borràs ha criticat que “la tardança en presentar l’esborrany ja ve sent habitual en el Partit Popular, però ara resulta que volen tindre-ho tot tancat en els propers deu dies quan nosaltres portem diverses setmanes demanat el document per poder treballar amb ell.”

  Tanmateix, la coalició valencianista ja ha aportat el seu document de propostes a l’equip de govern del Partit Popular. El regidor de Compromís assenyalava que “hem demanat més inversions, més cultura, més igualtat. Les nostre propostes naixen de la participació de diverses associacions i del desenvolupament de polítiques identitàries, plurals i progressistes”.

  Així doncs, Borràs remarcava la importància de que “els pressupostos hauran d’incloure en el capítol d’inversions, a més dels 400.000€ per a la millora del clavegueram, l’ascensor del Polifuncional, un parc caní al poble i partida econòmica per a la construcció de la rotonda entre Xilxes i Moncofa si és que volen comptar amb el suport de Compromís.”

  A més el portaveu de Compromís afegia que “creiem convenient una implementació cultural en el municipi i per això proposem un programa d’activitats per a la celebració de la Carta Pobla, una partida pressupostària per a Memòria Històrica, una millora d’un 20% en el preu que cobra la SUM Santa Cecília pels actes que fa per a l’Ajuntament i una campanya de promoció de l’únic nom oficial del nostre poble que no és altre que Moncofa i no té traducció al castellà i molta gent ho desconeix.”

  Una altra línia política que defensa amb fermesa la coalició valencianista és la igualtat entre homes i dones i per això reclama la creació immediata de la Comissió de seguiment del Pla d’Igualtat Municipal i la dotació econòmica suficient per a la seua posada en marxa.

  De la mateixa manera, Borràs reclamarà uns pressupostos on es garantisca el manteniment adequat dels parcs canins actuals i on s’incloga també una partida específica pel manteniment del Sector C, ja que en paraules del regidor de Compromís “ actualment estan abandonats per part de l’equip de govern”.

  Finalment, des de Compromís per Moncofa, es destaca que cal un sistema de concessió de subvencions més objectiu i clar. Així ho reclama la seua secretària local Vero Navarro afirmant que “portem ja anys demanant este canvi, i les associacions també, per tal d’afavorir més a qui més faça pel poble”.

  La propera reunió dels grups polítics serà divendres 10 de gener on s’espera que la resta de partits de l’oposició aportaran les seues propostes.

  Pujar