elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís: “La passivitat i la politització del PP frena els projectes de Moncofa”

Compromís: “La passivitat i la politització del PP frena els projectes de Moncofa”
  • Raül Borràs (Compromís): “el passotisme en el nou IES o en la construcció del segon CEIP defineix a la perfecció com el PP usa els grans projectes que vénen des de València amb gran desinterès i per fer política partidista”

El primer ple municipal a l’Ajuntament de Moncofa va posar de nou de manifest la confrontació política entre el PP i Compromís en diversos temes d’interès local com són la construcció del nou IES, de la segona escola i sobre els pressupostos municipals del 2023. Tanmateix, l’adhesió al Pla Convivint d’Infraestructures Socials de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, va ser el primer assumpte destacat de la sessió plenària i des de Compromís, Borràs assenyalava desprès del ple que “s’ha demostrat que el lloc on construir el Centre de dia no era cap problema i esperem que aquest servei pels nostres majors promogut pel Govern del Botànic siga prompte una realitat a Moncofa”.

Des de les files valencianistes també es va dur al ple preguntes relacionades amb el Pla Edificant d’Infraestructures educatives. Així doncs, el seu portaveu Raül Borràs indicava que “estem preocupats pel desinterès del PP en tot allò que ve des del Consell Valencià. Els retards en el projecte del l’Institut de secundària des de la memòria inicial fins a la licitació i redacció del projecte; els retards en les obres per solucionar els problemes en el sostre del CEIP Avel·lí Corma; i ara amb la construcció d’un segon col·legi de primària on ens hem assabentat que l’Ajuntament de Moncofa encara no ha demanat a Planificació Educativa l’estudi de matricula per a vore si ixen els números per a una nova escola amb dades oficials del padró d’habitants després de mig any des de la darrera reunió. Tot un conjunt de despropòsits que ens demostra que el PP no pot continuar ni un dia més governant el nostre poble”.

De la mateixa manera, la secretària d’organització i candidata de la coalició Compromís a l’alcaldia de Moncofa, Noèlia Peirats apuntava que “la decisió de no presentar uns pressupostos municipals en 2023 amb la majoria absolutíssima que maneja el PP és una mostra més de la manca de projecte i prova d’una gestió gens efectiva i que ara amb la pròrroga dels pressupostos comportarà treballar amb modificacions pressupostàries que carregaran el departament econòmic de l’Ajuntament i deixaran sense un destí clar les inversions per l’any 2023 desprès de no haver portat endavant les de l’any anterior i preveient-se un romanent de tresoreria major que l’any passat no hi ha un pla d’inversions dissenyat per l’actual equip de govern. Cal una alternativa a la no gestió de Wences Alòs, cal un pla d’acció i ens calen il·lusions renovades davant de la fi d’un cicle que ha esdevingut en tot allò que van criticar: propaganda, paràlisi i caciquisme. ”

Pujar