elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ajuntament i hostalers es reuneixen a Moncofa davant el problema de la plaga de mosquits

Ajuntament i hostalers es reuneixen a Moncofa davant el problema de la plaga de mosquits
  • Wences Alós Valls: “Estem duplicant els mitjans i els hem traslladat que el seu problema és el nostre problema”

L'Ajuntament de Moncofa s'ha reunit aquest matí amb una àmplia delegació del sector hostaler del municipi per a escoltar les queixes i exposar les mesures que està prenent l'Ajuntament davant la plaga de mosquits. L'alcalde, Wences Alós Valls, s'ha reunit a les 9.30 hores amb més de 30 empresaris i empresàries del sector de la restauració per a parlar sobre la situació actual de la plaga que assola els municipis de Nules i Moncofa.

Wences Alós Valls ha explicat, després de la reunió, que “comprenem la situació i les seues queixes, i els hem explicat que l'Ajuntament està fent tot el que està al seu abast. Però este és un problema supramunicipal i, per això, trobem a faltar la implicació de la Generalitat Valenciana, que s'ha posat de perfil. La Generalitat ha d'implicar-se i assumir la seua responsabilitat, perquè es tracta també d'un problema sanitari i de control de plagues”.

L'alcalde de Moncofa ha assegurat que “l'Ajuntament està al costat dels hostalers i altres sectors, com l'agricultura, que s'estan veient perjudicats per la plaga de mosquits perquè el seu problema és el nostre problema. Per això, i malgrat que estem treballant des de fa mesos en tasques de prevenció i extinció de mosquits, ara estem redoblant els tractaments de manera constant. Treballem durant tot l'any per a promocionar el sector turístic i que traga beneficis aquests mesos d'estiu i estem posant tots els mitjans que estan al nostre abast, però este problema s'ha generat pel batibull que s'ha produït en la finca del Pou de Nules, on no podem fer res”.

Moncofa agraeix el treball de la Diputació i demana major implicació de la Generalitat

Durant la reunió, l'alcalde també ha explicat que igual que l'Ajuntament ha redoblat els seus esforços també ho ha fet la Diputació, que és la que actua en el medi rural, origen de l'actual plaga. De fet, el principal focus del problema ni tan sols es troba en el municipi sinó que està en la veïna Nules, en la coneguda com finca del Pou, al límit nord del municipi.

“Estem en contacte estret amb la Diputació i sabem que estan posant tots els mitjans al seu abast, cosa que és d'agrair, no obstant això, trobem molt a faltar la implicació de la Generalitat i que les mesures actuals es complementen amb tractaments aeris”.

L'alcalde de Moncofa ha reclamat a la Generalitat Valenciana que assumisca d'una vegada les seues responsabilitats i faça treballs d'extinció directament, així com ser més permissius a l'hora d'aprovar els vols per a realitzar tractaments aeris sobre el terreny. “La sanitat i els tractaments contra les plagues en el medi rural són de la seua responsabilitat, així que els instem des de l'Ajuntament de Moncofa que l'assumisquen d'una vegada per totes”.

L'alcalde de Moncofa explica que “creiem que la flexibilització de les condicions i reducció dels terminis per a autorització dels tractaments aeris és necessària, però no suficient. El sistema actual, com s'està demostrant any rere any no funciona, i considerem que la Generalitat hauria d'assumir els tractaments aeris, d'esta manera es facilitaria la l’actuació necessària i ràpida abans que es produïsca l'expansió de la plaga, a més del seu control. Estem segurs que la dramàtica situació d'enguany està directament relacionada amb la tardança del primer tractament aeri. Mentre experts parlaven que era inexplicable que a mitjans d’abril no s'haguera realitzat encara ens vam haver d'esperar fins a finals de maig”.

Pujar