Castellano

La regidoria de Medi Ambient posa en marxa un protocol preventiu en les palmeres afectades pel ‘picudo’

  El regidor de Medi Ambient de Montcada per part d'EUPV-ACORD CIUTADÀ, Vicent Conejero, ha pres mesures per a pal·liar el problema que pateixen algunes palmeres dins del municipi.

  Les conseqüències de la larva del 'picudo' sobre la palmera no es limita tan sols a la salut de la mateixa palmera. A l'alimentar-se esta en el seu, no sols acaba per matar la planta, sinó que també provoca el despreniment de la part superior, comportant un risc per als ciutadans.

  Davant d'aquesta situació el regidor reforça més si és possible els tractaments totalment ecològics que s'estaven aplicant, uns nematodes en les palmeres afectades, cucs microscòpics que de manera totalment natural eliminaren les larves del 'picudo'.

  A més, de manera preventiva s'establirà en les palmeres afectades un encotillat de cadenes de manera que, en el cas de desprendre's el cap, no caiguen a la via pública, actuant així de forma preventiva i evitant qualsevol contratemps sobre els ciutadans.

  El regidor, Vicent Conejero, considera que a través d'aquest pla s'evitarà qualsevol dany fins que s'elimine definitivament el problema del 'picudo'.

  Pujar