Castellano

Montcada celebra el soterrament de la línia d’alta tensió

Montcada celebra el soterrament de la línia d’alta tensió
  • Pep Esplà, regidor d’Urbanisme: “En els pròxims mesos s’iniciaran els treballs per soterrar la línia d’alta tensió que travessa Montcada d’oest a est passant per Masies”

En un esforç per millorar la infraestructura urbana i proporcionar una millor qualitat de vida als seus habitants, l'Ajuntament de Montcada ha anunciat un projecte significatiu en col·laboració amb I-DE Xarxes Elèctriques Intel·ligents.

El projecte, que es durà a terme a Montcada, consisteix en el soterrament de la línia d’alta tensió de 66Kv que travessa longitudinalment el municipi des de l'oest cap a l'est, passant pel barri de Masies. A més dels beneficis mediambientals i la reducció de l'impacte visual, el soterrament alliberarà urbanísticament les parcel·les afectades pel pas de la línia aèria. Aquesta acció permetrà, per exemple, la possibilitat d'ampliar les instal·lacions del poliesportiu municipal David Casinos, actualment bloquejades per l'afectació de la línia elèctrica. Un cop desviada la línia, el poliesportiu disposarà de 4.300 m² addicionals per a la seua ampliació.

Segons ha destacat Pep Esplà, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Montcada, “aquesta és una molt bona notícia que hem aconseguit gràcies al treball de tot l’equip d’Urbanisme i de l’Oficina Tècnica, amb aquest soterrament s’obrin noves vies per continuar activant Montcada i dotant-la dels serveis que mereix.”

Cal destacar que el soterrament de la línia elèctrica es realitzarà majoritàriament en domini públic viari, buscant minimitzar l'impacte sobre la infraestructura existent. Aquesta iniciativa reflecteix l'interès de l'Ajuntament de Montcada en millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans i promoure un entorn més sostenible i habitable.

Pujar