Castellano

Moncofa redueix a una vintena part el deute des de 2015

Moncofa redueix a una vintena part el deute des de 2015
  • El consistori redueix a mínims històrics el deute fins a quasi eliminar-la passant de 8 milions en 2015 a 372.128€ en 2020

  • Alós Valls: “Hem de ser una Administració responsable, aliada i precursora del desenvolupament i la qualitat de vida a Moncofa”

MÉS FOTOS
Moncofa redueix a una vintena part el deute des de 2015 - (foto 2)

L'Ajuntament de Moncofa ha aprovat una amortització extraordinària i anticipada de 85.322,63 euros de deute, i amb això constata la reducció a una vintena part del seu deute des de 2015, fruit de l'impuls a l'eficiència en la gestió que ha aplicat l'actual equip de govern als comptes municipals. Així, el consistori ha reduït ja a mínims històrics el deute en un exercici de responsabilitat fins a quasi eliminar-lo, i passa de ser 8 milions durant l'any 2015 a 372.128 euros en 2020.

Amb això, l'Ajuntament encara l'últim trimestre de l'any amb una notable millora de la salut financera per a poder implementar totes i cadascuna de les mesures previstes en el Pla Integral de Reactivació, i a continuar pagant a tots els proveïdors per davall del límit legal.

L'alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha assegurat que “l'Ajuntament de Moncofa ha de ser un aliat del desenvolupament del seu municipi, i no un inconvenient. Hem de ser una administració responsable, que presta els millors serveis per al seu municipi i que treballa en la generació de noves oportunitats per a un Moncofa cada dia amb millor futur, i sempre aplicant l'eficiència a tot el treball que fa. Estem complint amb eixos principis, i eixa gestió ja es nota en la salut financera del nostre Ajuntament, fet molt positiu per al Moncofa de hui i el millor Moncofa del futur”.

La millora gradual de la salut financera de l'Ajuntament de Moncofa amb l'actual govern local és especialment evident amb la reducció històrica del deute que ha dut a terme en els últims anys. Així, dels 8 milions d'euros que va heretar en 2015 de l'anterior corporació, l'Ajuntament de Moncofa ha sigut capaç de reduir-lo a mínims, la qual cosa el situa en una posició segura per a afrontar mesures excepcionals que puguen donar resposta a la crisi econòmica i social generada pel covid-19.

Cal assenyalar a més que el govern local de Moncofa està aplicant criteris d'eficiència en cadascun dels seus àmbits d'actuació per a optimitzar l'agilitat administrativa i respondre dins del termini i en la forma escaient a tots i cadascun dels proveïdors. Cosa que s'ha evidenciat especialment en estos últims mesos amb la crisi sanitària del covid-19 en els quals està pagant per davall del límit legal a tots els proveïdors.

Pujar