6 d’agost de 2020 6/8/20

Moncada organitza les II Jornades de Portes Obertes al jaciment ibèric d’El Tòs Pelat

Moncada organitza les II Jornades de Portes Obertes al jaciment ibèric d’El Tòs Pelat - (foto 1)

  L'Ajuntament de Moncada, a través del Museu Arqueològic Municipal, ha organitzat per al pròxim dissabte 1 i diumenge 2 de desembre una sèrie d'activitats dins la celebració de les segones Jornades de Portes Obertes.

  Els veïns i veïnes que participen podran conéixer una petita part d'aquesta ciutat ibèrica que va estar habitada entre els segles VI i IV abans de Crist. Al jaciment es poden visitar dues cases i part del sistema defensiu que envoltava el poblat. Es tracta d'un espai cultural de l'Horta Nord de gran vàlua natural i paisatgística que forma part de la Ruta dels Ibers de València.

  Les persones assistents també podran gaudir de tallers d'escriptura, ceràmica i numismàtica i divertir-se amb el photocall iber, així com de l'actuació en directe del grup Ovidi Twist, que interpretarà alguns temes en llengua ibera.

  Les Jornades estan organitzades per l'Ajuntament de Moncada a través del Museu Arqueològic Municipal i compten amb la col·laboració de l'Àrea de Cultura i Museu de Prehistòria de la Diputació de València.

  Més informació: 961301752

  Dissabte, 1 de desembre

  19:00h Conferència: "Projecte bibliogràfic de col·lecció de Quaderns d'Història del Museu Arqueològic Municipal de Moncada" a càrrec de Josep Maria Burriel Alberich, director del Museu Arqueològic Municipal. Serà al Saló de Plens de l'Ajuntament de Moncada.

  Diumenge, 2 de desembre

  11:00h Passejada cap al Jaciment Ibèric del Tòs Pelat amb eixida a l'Ermita de Santa Bàrbara.

  11:30h Visita-parada al camí ibèric dels Fornets.

  12:00h Arribada al Jaciment i inici de les visites interactives a l'interior de les Cases ibèriques (1 i 3). Tallers infantils i juvenils: ceràmica, numismàtica, escriptura i photocall iber. Accés lliure.

  12:30h Concert iber a càrrec dels Ovidi Twist

  Pujar