Castellano

L'IVIA duplicarà la plantilla del personal investigador permanent

  "El procés selectiu actualment en curs forma part de l'impuls que la Generalitat vol donar a l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) per a recuperar el paper punter en esta matèria que va aconseguir en els seus millors temps", ha assenyalat la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, en ocasió del Consell rector de l'organisme, que ha presidit en la seua seu de Moncada.

  En la reunió, en la que han participat el secretari autonòmic Francisco Rodríguez Mulero i els directors generals Maite Chàfer i Roger Llanes, el director del centre, Enrique Moltó, ha explicat el procés en marxa per a cobrir 19 vacants d'investigadors de l'Oferta Pública d'Ocupació 2015, gràcies a la qual "anem a més que duplicar el número actual del personal permanent investigador", ha destacat. Suposa revertir la situació de declivi de personal investigador en què es trobava l'Institut, ja que en l'actualitat queden 15 investigadors funcionaris d'una plantilla de 55.

  Una vegada ultimat el termini de sol·licitud, el procés es troba a l'espera de la designació del tribunal i començament de les proves selectives. D'altra banda, el director ha explicat també el canvi produït a partir del Decret 3/2017 en el personal temporal, que fins a 2016 s'assortia per contractes laborals, i que per a l'IVIA suposarà proveir de llocs de funcionaris interins subjectes a programes d'investigació.

  La Direcció General de Funció Pública ha oferit els llocs de nivells C1 i C2 a diverses borses de treball i estan arribant els primers nomenaments, ha informat també Moltó. La mateixa direcció general ha aprovat el sistema de selecció per als llocs de nivells A1 i A2 per mitjà de procediment abreviat, actualment està obert el termini de presentació de sol·licituds.

  Després de la reunió del Consell rector, la consellera ha visitat les instal·lacions del centre, i en particular el Laboratori Nacional de Referència per a Bacteris Fitopatògenes, que, com a tal, ha sigut l'encarregat de confirmar els brots de 'Xylella Enutjosa' a Balears i a la Comunitat Valenciana.

   

  Pujar