elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les persones amb diversitat funcional ja poden accedir a tots els continguts de Mislata.es

Les persones amb diversitat funcional ja poden accedir a tots els continguts de Mislata.es
  MÉS FOTOS
  Les persones amb diversitat funcional ja poden accedir a tots els continguts de Mislata.es - (foto 2)

  La regidoria de Comunicació de l'Ajuntament de Mislata ha posat en marxa un nou servei per a millorar l'accessibilitat i usabilitat del portal web mislata.es, facilitant així la navegació per a persones amb diversitat funcional. La nova eina, ja en funcionament, proporciona una capa d'informació semàntica que convertix la web en 100% accessible. A partir d'ara, els usuaris amb algun tipus de discapacitat ja poden accedir d'una forma senzilla a tots els continguts de la web, inclòs el Portal de la transparència.

  El projecte consistix en la implantació d'una eina informàtica anomenada "In Suit", que proporciona una sèrie d'ajudes tècniques perquè qualsevol persona puga navegar de manera adaptada a les seues necessitats i preferències. Com explica la regidora de Comunicació, Mª Luisa Martínez Mora, "l'eina va dirigida principalment a persones amb diversitat funcional, ja que adapta el disseny de la web perquè perceben, entenguen, naveguen i interactuen amb ella". No obstant açò, puntualitza Martínez Mora, l'eina també beneficia a "persones d'edat avançada que puguen haver vist minvades les seues habilitats i a persones amb poques capacitats digitals".

  El funcionament és molt senzill i intuïtiu. En activar l'eina, la web llig als usuaris els continguts i les opcions disponibles, la qual cosa possibilita el seu accés als continguts i la navegació sense necessitat de vore la pantalla. També permet parlar a la web mitjançant senzills comandos, sense utilitzar les mans, fins i tot navegar emetent qualsevol tipus de so sense vocalitzar, per exemple amb simples bufits. Així mateix, es pot navegar amb el teclat sense utilitzar el ratolí i es pot convertir les pàgines en textos nets, amb la possibilitat d'ampliar o canviar la combinació de contrast i color.

  L'aplicació treballa des del núvol, de manera que s'actualitza de forma constant i permet a l'usuari gaudir de forma instantània de les últimes millores en matèria d'accessibilitat web i usabilitat, que prèviament han sigut comprovades i testades per associacions de persones amb discapacitat. I el més important, apunta la regidora de Comunicació, és que "el servei per a l'usuari és gratuït i sense necessitat d'instal·lar cap programa en el seu ordinador". La pestanya per a "Activar Accessibilitat" està visible en la pàgina principal de mislata.es, en la part superior esquerra.

  A més dels avantatges que ofereix als usuaris, aquesta eina també proporciona a l'Ajuntament de Mislata el compliment de les obligacions legals d'accessibilitat web i les recomanacions del W3C (World Wide Web Consortium).

  Pujar