elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La "passejà" del Crist ret homenatge al clavari fundador Tomás Honorato

La "passejà" del Crist ret homenatge al clavari fundador Tomás Honorato
  MÉS FOTOS
  La "passejà" del Crist ret homenatge al clavari fundador Tomás Honorato - (foto 2)
  La "passejà" del Crist ret homenatge al clavari fundador Tomás Honorato - (foto 3)
  La "passejà" del Crist ret homenatge al clavari fundador Tomás Honorato - (foto 4)
  La "passejà" del Crist ret homenatge al clavari fundador Tomás Honorato - (foto 5)
  La "passejà" del Crist ret homenatge al clavari fundador Tomás Honorato - (foto 6)

  La passejà del Crist va retre homenatge ahir al membre més antic de la clavaria. Tomás Honorato va ser un dels integrants d'aquell grup de veïns de Mislata que fa ara 41 anys es van llançar a fundar la Clavaria del Santíssim Crist de la Fe. Des de llavors ha format part d'este col·lectiu, l'últim d'aquells fundadors, convertint-se en el més veterà de la clavaria.

  La decisió d'homenatjar a algun il·lustre veí amb la passejà del Crist va ser introduït com a novetat de les festes l'any passat. En 2016 va ser l'artista local Miquel Navarro i en esta ocasió ha sigut Tomás Honorato, en el domicili del qual la clavaria va instal·lar l'altar on la imatge del patró ha romàs dos dies, des del trasllat del dimarts fins a la passejà d'ahir, en què la imatge va ser retornada a l'església de la Mare de Déu dels Àngels.

  La cercavila va partir des del carrer Miguel Hernández. La imatge del Crist va ser portada a coll pels portadors de la Confraria del Crist d'Aldaia, mentre que els de Mislata anaven davant, obrint pas amb el llançament de coets de luxe. L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, el regidor de Tradicions, Francisco Herrero, l'homenatjat Tomás Honorato i el president dels clavaris del Crist, Joaquín Villanueva, van presidir la comitiva.

  Amb el d'ahir, les dos clavaries de Mislata completen les seues tradicionals passejaes i es preparen per a viure els dos dies grans de les festes patronals. El diumenge serà el dia del Crist i el dilluns -festiu local- el dels Àngels, dos jornades en què els clavaris s'encarregaran dels actes d'homenatge als patrons de la ciutat.

  Pujar