8 de juliol de 2020 8/7/20

Mislata oferirà formació personalitzada a 20 dones en risc d'exclusió i víctimes de violència

Mislata oferirà formació personalitzada a 20 dones en risc d'exclusió i víctimes de violència - (foto 1)

    L'Ajuntament de Mislata ha presentat un nou programa d'inclusió social dirigit específicament a dones que es troben especialment situació de vulnerabilitat o que hagen sigut víctimes de violència masclista. L'objectiu d'este nou pla és oferir a les dones més necessitades formació laboral i desenvolupament de les seues habilitats socials, a través d'itineraris personalitzats. El programa està coordinat per la Fundació de la Siderúrgia, que posarà a la disposició del Consistori un equip de professionals especialitzats en l'apoderament de la dona.

    A partir d'ara seran els tècnics de la Casa de la Dona i de l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament els qui seleccionaran a este grup de 20 dones, atenent a les seues circumstàncies socials i buscant aquells perfils que es troben en situació de vulnerabilitat, bé siga per causa de desocupació o per haver sigut víctimes de violència de gènere. Les sessions formatives, que persegueixen la inclusió social i laboral d'estes dones, es desenvoluparan en el Centre Jove del Mercat i en la Casa de la Dona.

    La regidora de Dona i Polítiques d'Igualtat, Carmen Lapeña, recorda que "les dones ho tenim molt més difícil per a trobar feina i més aquelles que pateixen la violència de gènere, per la qual cosa la nostra obligació és tractar de tirar una mà i oferir-les una oportunitat perquè puguen refer les seues vides i sentir-se plenament integrades en la societat".

    El programa que tindrà una durada de tres mesos i inclourà tant sessions formatives a nivell grupal com tutories personalitzades, per a valorar les circumstàncies particulars de cada cas. El regidor de Serveis Socials, Ximo Moreno, comenta que la finalitat d'aquest programa és "afavorir la inclusió social de les dones en la societat i donar-los eines necessàries perquè puguen desenvolupar-se en diferents àmbits."

    Pujar