elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Mare de Déu dels Àngels recorre Mislata en un carro d'horta

La Mare de Déu dels Àngels recorre Mislata en un carro d'horta
  MÉS FOTOS
  La Mare de Déu dels Àngels recorre Mislata en un carro d'horta - (foto 2)
  La Mare de Déu dels Àngels recorre Mislata en un carro d'horta - (foto 3)
  La Mare de Déu dels Àngels recorre Mislata en un carro d'horta - (foto 4)
  La Mare de Déu dels Àngels recorre Mislata en un carro d'horta - (foto 5)
  La Mare de Déu dels Àngels recorre Mislata en un carro d'horta - (foto 6)
  La Mare de Déu dels Àngels recorre Mislata en un carro d'horta - (foto 7)
  La Mare de Déu dels Àngels recorre Mislata en un carro d'horta - (foto 8)

  Mislata va celebrar ahir de vesprada un dels pocs actes de les festes patronals que s'han mantingut intactes amb el pas del temps. És la passejà de la Mare de Déu dels Àngels de Mislata, una de les cites més tradicionals i arrelades de la localitat i ho és perquè ha sabut conservar la seua imatge genuïna i el sabor dels costums més valencians, aquells que recorden la imatge de la Mislata de fa un segle, quan era una vila de l'horta de València.

  Ahir de vesprada, la Clavaria de la Mare de Déu dels Àngels va traure la imatge de la patrona pels carrers de Mislata. Ho van fer com s'ha fet sempre, pujada en un carro tirat per un cavall dels que s'empren per a treballar en l'horta. Per davant, més d'un centenar de tiradors llancen coets de luxe per a obrir pas a la patrona. La passejà és un dels actes preferits pels clavaris, que desfilen davant de la patrona llançant els focs artificials. Però no van sols, perquè habitualment la clavaria convida a les diferents associacions i penyes relacionades amb la pólvora que existeixen a Mislata perquè la comitiva siga més nombrosa i l'acte, si cap, més colorit i espectacular.

  Darrere de la imatge de la patrona, tots els veïns i veïnes que cada any se sumen a esta tradicional passejà i, tancant la comitiva, les autoritats municipals, encapçalades per l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, la portaveu municipal, Mª Luisa Martínez, els regidors de Tradicions i Festes, Francisco Herrero i Toni Arenas, i els representants dels clavaris, Luis Latorre i José Vicente Castelló. La banda del Centre Instructiu Musical de Mislata i la Banda de Cornetes i Tambors van fer l'acompanyament musical.

  Després de completar el recorregut, ja de nit, la patrona va entrar en la plaça travessant un enorme passadís de focs artificials, el que formaven els tiradors, disposats a un costat i a un altre. Per a acompanyar la traca final, els clavaris van disparar també uns focs artificials d'època, per a posar el colofó a una de les cites més arrelades de les festes de Mislata.

  Pujar