Castellano

Massanassa celebra el mig any de moros i cristians amb el Canvi de Capitania

Massanassa celebra el mig any de moros i cristians amb el Canvi de Capitania
  • La Filà Mora Manzil Nasr assumeix la capitania de 2024 de la mà de la capitana mora Cristina Castilla i el seu favorit Luís Castilla.

  • El dissabte 15 de juny de 2024 tindrà lloc la Gran Entrada de Moros i Cristians de Massanassa amb motiu de la celebració de les festes patronals de Sant Joan.

Massanassa ha celebrat el mig any de moros i cristians amb el Canvi de Capitania. Un acte festiu que serveix com a punt d'inici al compte enrere per a viure les festes patronals de Massanassa i la Gran Entrada de Moros i Cristians que tindrà lloc el 15 de juny a les 20:00h en la localitat.

Els actes van començar el dissabte 13 d'abril amb una desfilada de les cinc filaes de moros i cristians de Massanassa: la Filà Cristiana El Cid, la Filà Cristiana Les Forquetes, la Filà Mora Manzil Nasr, la Filà Mora Ibn Al-Abbar i la Filà Mora Esquadra Roja, nova incorporació enguany. Un passacarrer que va estar acompanyat per les emocionants i vibrants interpretacions musicals de la Banda de Música del Centre Instructiu i Musical de Massanassa (CIMM).

Una vegada arribat la desfilada al seu punt final en la Plaça de les Escoles Velles, es va procedir a fer el Canvi de Capitania de la Filà Cristiana Les Forquetes, amb el seu capità cristià José Comes i la seua abanderada Eva, a la Filà Mora Manzil Nasr que enguany assumeix la seua quarta capitania des de la seua creació en 2008, i ho fa amb la capitana mora Cristina Castilla i el seu favorit, Luís Castilla. Una capitania que ja han anunciat a la població que tematitzaran en Al-Àndalus.

Javier Vilalta, vicepresident de la Filà Mora Manzil Nasr, en representació de la capitana mora Cristina Castella, va agrair al capità cristià de 2023, José Comes, la seua dedicació i va convidar a tota la població a les celebracions que estan per vindre. “Volem que cada persona se senta part d'esta festa, de la comunitat de moros i cristians que hem creat, i que disfruten de cada esdeveniment i revetla en la plaça tal com ho fem nosaltres”, expressa.

Marta Ramón, regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Massanassa, va fer entrega a José Comes d'una figura de ceràmica commemorativa del seu any de capitania, amb l'estendard de la seua Filà Cristiana Les Forquetes des del seu any de creació en 2009. Un bonic costum que manté l'Ajuntament de Massanassa com a obsequi a l'esforç per fer que la població viva les tradicions.

En finalitzar, la germanor d'esta tradicional festa va brillar en la plaça amb un sopar de les filaes i l'Orquestra Andercovers. El diumenge 14 d'abril, van continuar les activitats amb tallers infantils, quinto i tapa i dinar de germanor.

Pujar