Castellano

Massanassa aprova la seua Agenda Urbana

Massanassa aprova la seua Agenda Urbana
  • Este document estratègic s'alinea amb l'Agenda Urbana de les Nacions Unides, l'Agenda Urbana Espanyola i, en el cas de la localitat, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L'Ajuntament de Massanassa ha aprovat la seua Agenda Urbana per unanimitat en l'última sessió plenària celebrada ahir dijous 23 de febrer. Un document estratègic, sense caràcter normatiu, que s'alinea amb l'Agenda Urbana de les Nacions Unides, l'Agenda Urbana Espanyola i, en el cas específic de Massanassa, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). A més, garanteix el posicionament de la localitat per a optar i gestionar convocatòries europees amb les quals es duran a terme noves transformacions urbanes.

Esta agenda es compon de cinc àrees: dimensió física, dimensió social, dimensió econòmica, dimensió mediambiental i de governança. Totes elles estan dissenyades per a abordar els principals reptes de la localitat i per a captar oportunitats de finançament de fons europeus, així com per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania del municipi de Massanassa, assegurant un desenvolupament sostenible per al futur.

“Des de l'Ajuntament de Massanassa estem immersos en un procés de planificació estratègica en el qual les nostres diferents àrees i departaments estan contribuint a la definició del Massanassa del futur”, expressa l'alcalde de Massanassa, Paco Comes.

L'Agenda Urbana de Massanassa s'estructura en les següents parts: diagnòstic tècnic, procés de participació ciutadana, anàlisi DAFO (febleses, amenaces, fortalesa i oportunitats), pla d'implementació i avaluació i seguiment. A fi d'adaptar de la millor forma les accions proposades en este pla d'implementació, s'ha estructurat entorn de les cinc àrees prèviament esmentades. D'esta manera, es descriuen accions que es poden dur a terme en la localitat durant els pròxims anys i que, a més, poden ser susceptibles d'obtindre finançament emanat del Pla Next Generation EU en la seua versió espanyola (Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència).

“Este treball s'està plasmant en l'aprovació de diferents plans d'acció sectorials que hem fet i que estableixen objectius, accions i indicadors per a millorar i guiar l'actuació de l'ajuntament en matèries com a urbanisme, igualtat, servicis socials o joventut. Tenim el Pla d'Igualtat, el Pla de Joventut, el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, el Pla Urbà d'Actuació Municipal... Així, l'Agenda Urbana suposa la unificació de les necessitats que hem detectat amb tots eixos plans realitzats fins al moment, i espere que el present document ens porte cap a una Massanassa més sostenible, cohesionada, adaptada al canvi i, en definitiva, millor”, afig Comes.

El fet que la redacció de l'Agenda Urbana de Massanassa s'haja alienat als ODS, suposa diferents qüestions com el compromís adquirit amb la xarxa d'entitats locals per a l'Agenda 2030 sobre la localització dels ODS en cada acció. El treball que realitza l'Ajuntament en matèria dels ODS, fa més sòlida la concurrència de l'Ajuntament de Massanassa en les subvencions europees ja que estableixen criteris de puntuació per la identificació dels ODS en els projectes presentats, i a més, fomenta la cultura i el coneixement de l'Agenda 2030 per a identificar cada ODS en cada projecte corresponent, de cara a executar-lo i de cara a la ciutadania.

Pujar