Castellano

Massanassa, 10 anys de treball de l'educació emocional en els centres educatius del municipi

Massanassa, 10 anys de treball de l'educació emocional en els centres educatius del municipi
  • El Servei d'Intervenció i Atenció Socioeducativa i Emocional de la localitat treballa al costat d'alumnat, professorat i famílies.

L'Ajuntament de Massanassa ha signat el nou contracte del Servici d'Intervenció i Atenció Socioeducativa i Emocional en centres educatius de Massanassa. Un programa que des de Massanassa es porta treballant durant 10 anys, i que ha sigut pioner a nivell estatal, per a treballar amb alumnat de primària i secundària, professorat i famílies amb la condició de millorar les competències emocionals, les habilitats socials, la resolució de conflictes i la promoció de valors humans com la diversitat i la igualtat entre homes i dones.

Este servici s'organitza a partir dels següents programes:

Eines per a la vida, un programa que tracta de combinar diferents estratègies i continguts per a poder desenvolupar diferents aspectes personals molt importants per a la felicitat personal i la intel·ligència emocional.
Vincles, desenvolupat en l'àmbit educatiu, pretén ser un espai individualitzat on a través de recursos basats en l'educació emocional, l'alumnat serà atés de manera integral.
Aprenentatge Servici (APS), en el qual els participants es formen en implicar-se en les necessitats reals de l'entorn a partir de projectes elaborats per ells/es mateixos/es.
Assessorament emocional a centres, un servici d'acompanyament emocional sistematitzat i continu en els centres educatius per a donar a professorat i professionals de l'educació suport i recursos per a la gestió d'aula, l'atenció a la diversitat de l'alumnat, la resolució de conflictes, etcètera.

Per a Paco Comes, alcalde de Massanassa, "va ser en 2017 quan vam declarar a Massanassa com a poble compromés i promotor de l'educació emocional. Creiem que el treball des de primària de l'educació emocional i les habilitats socials fan de Massanassa i del seu veïnat un poble millor i una societat més feliç que, en definitiva, és el que pretenem des de tot el conjunt del nostre ajuntament".

El programa d'assessorament emocional per a centres educatius dona resposta a diferents necessitats detectades pels centres i el propi ajuntament. També, respon a la importància de la formació integral de la persona, que no sols es basa en la formació de continguts acadèmics, sinó que també inclou la formació i el desenvolupament personal.

El nou contracte signat ha eixit per licitació amb un cost de 31.909 euros i tindrà una duració de 2 anys més 1 prorrogable. L'entitat responsable és l'Associació SURA E20.

Pujar