Castellano

L'Ajuntament de Massanassa anuncia la creació del Consell Local d'Infància i Adolescència

L'Ajuntament de Massanassa anuncia la creació del Consell Local d'Infància i Adolescència
  • L'ha fet a través de l'última sessió del projecte LLAR, amb l'alumnat de 6é d'Educació Primària, una iniciativa realitzada per a capacitar a la infància i a l'equip professional que treballa amb ella en matèria de participació infantil i de promoció dels

L'Ajuntament de Massanassa ha anunciat la creació del Consell Local d'Infància i Adolescència, contemplat en el I Pla d'Infància i Adolescència de Massanassa (2022-2026), durant l'última sessió del projecte LLAR celebrada hui a l'Auditori Municipal. Una iniciativa que ha estat treballant l'entitat local durant els mesos d'octubre i novembre per a fomentar la participació infantil en la població amb l'alumnat de 6é d'Educació Primària dels centres educatius del municipi CEP Lluís Vives i Colegio San José y San Andrés.

Projecte LLAR

Amb el projecte LLAR, l'ajuntament persegueix capacitar a la infància, i als i les professionals que amb ella treballen, en matèria de participació infantil i de promoció dels drets de la infància. Tot això, a través de sessions dedicades al disseny d'un model de ciutat (la seua organització, les seues propostes, etc.) i una sessió per classe en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Massanassa de manera que els xiquets i xiquetes han pogut participar de l'experiència d'estar en un lloc de representació de la ciutadania de caràcter decisori, exposant les seues propostes sobre diferents àmbits de treball per a construir “La nova Massanassa”.

“Dins de la commemoració del Dia Internacional dels Drets de la Infància, des de Massanassa hem llançat esta iniciativa per a visibilitzar la importància de tots ells, a més d'oferir una bonica i gran experiència als xiquets i xiquetes perquè participen de primera mà al seu poble, mostren les seues opinions i vegen que les seues propostes són ateses per a la millora contínua”, expressa Paco Comes, alcalde de Massanassa.

Hui, divendres 1 de desembre, s'ha realitzat l'última jornada d'avaluació i conclusions denominada Ple de Plens, dirigida a tot l'alumnat de 6é, i que ha tingut lloc a l'Auditori Municipal Salvador Seguí. Un acte que ha comptat amb la presència de l'alcalde de Massanassa, Paco Comes, de la corporació municipal i de l'equip tècnic de l'administració local d'Educació i Benestar Social. Durant esta jornada de matí, els xiquets i xiquetes han treballat per grups i han parlat sobre aspectes clau que conformen la societat, com són: la naturalesa, l'educació, la mobilitat, el benestar, el temps lliure i la igualtat.

I Pla d'Infància i Adolescència de Massanassa (2022-2026)

És el document d'acció que busca coordinar l'acció municipal per a garantir que es compleixen els drets de la infància i l'adolescència recollits en la Convenció dels Drets de la Infància de 1989, a més de fomentar la participació dels xiquets, xiquetes i adolescents de manera activa per a millorar la seua qualitat de vida, benestar i integració progressiva en la societat com a ciutadania de ple dret. Un pla d'acció on ressalta la implicació de tots els departaments municipals (Serveis Socials, Educació, Urbanisme, Esports, etcètera) i la participació dels centres educatius, entitats locals i veïnat en general.

Pujar