Castellano

Estafen més de 27.000 euros amb les targetes de fidelització en una gasolinera de Massanassa

Estafen més de 27.000 euros amb les targetes de fidelització en una gasolinera de Massanassa
  • Tres treballadors aprofitaven les dades dels clients per a expedir les targetes que mai havien sol·licitat

La Guàrdia Civil d'Alfafar, en el marc de l'operació ”AKEEM”, ha detingut a 3 persones pels delictes d'estafa, falsedat documental i usurpació d'estat civil en el municipi de Massanassa.

L'operació va començar el mes de desembre passat de 2021. A la fi d'aquest mes, agents de la Guàrdia Civil d'Alfafar van recepcionar una denúncia d'una dona en qualitat d'administradora d'una estació de servei de Massanassa. La dona manifestava que tres exempleados de l'empresa havien expedit diverses targetes de fidelització de la companyia a noms de clients que mai les havien sol·licitades i canviaven els seus punts per regals i combustible.

Durant la investigació, els agents van realitzar diverses gestions policials i van aconseguir les proves necessàries per a verificar els fets de la denúncia.

Els autors, des de juny a octubre de 2021, van començar a atendre clients en un estació de servei del municipi de Massanassa i els preguntaven, obertament, si desitjaven ser beneficiaris d'una targeta de fidelització de l'empresa. Si la resposta era negativa, una vegada que el client havia marxat, amb les dades personals de la factura, expedien una targeta a nom d'aquest client i els autors li les quedaven per a, posteriorment, utilitzar-les en benefici propi. Això ho aconseguien, a través d'altres usuaris que passaven per l'estació de servei a repostar i, els autors, carregaven els punts d'aquesta venda en les targetes fraudelentas.

Els investigadors van descobrir que els autors havien utilitzat més de 60 targetes de fidelització de l'empresa a noms de diferents usuaris i havien aconseguit un benefici de més de 27000 euros entre productes i combustible.

La Guàrdia Civil d'Alfafar, el febrer passat de 2022, va procedir a la detenció de 2 homes de 45 i 55 anys, de nacionalitat siriana o espanyola, respectivament i una dona de 54 anys, de nacionalitat espanyola, pels delictes d'estafa, falsedat documental i usurpació d'estat civil en el municipi de Massanassa.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 5 de Catarroja.

Pujar