Castellano

Comença una nova edició del Programa Jove Oportunitat (JOOP) a Massanassa i Catarroja

Comença una nova edició del Programa Jove Oportunitat (JOOP) a Massanassa i Catarroja
  • El seu objectiu és motivar i orientar a jóvens d'entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis i que no treballen per a ajudar-los a trobar oportunitats de futur, tant educatives com laborals

Un any més, l'Ajuntament de Massanassa ha iniciat el Programa Jove Oportunitat (JOOP) juntament amb l'Ajuntament de Catarroja, l'acte de presentació del qual va tindre lloc ahir dilluns 20 de febrer amb els jóvens participants de les dos localitats a l'Escola d'Adults de Massanassa.

En l'acte, van estar presents l'alcalde de Massanassa, Paco Comes, el regidor de Joventut, Ximo Herrero, la regidora d'Educació, Mª Begoña Nieva, així com la vicealcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent, i el regidor de Joventut de Catarroja, Miquel Verdeguer. També, l'equip tècnic de joventut de les dos poblacions de l'Horta Sud.

El present programa està subvencionat per l'IVAJ i finançat pel Fons Europeu, i el seu objectiu és motivar i orientar a jóvens d'entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis i que no treballen per a ajudar-los a trobar oportunitats de futur, tant educatives com laborals.

L'eina pedagògica usada és el coaching actitudinal amb professionals de l'àrea i monitors/es que ensenyaran als i les jóvens a prendre les decisions sobre el seu futur, creure en les seues possibilitats, trobar la seua vocació, motivar-los i proporcionar-los orientació, i en cas opcional, la preparació per a la prova lliure de cicles formatius. Els i les participants, també realitzaran activitats lúdiques i eixides a un total de 20 empreses per a conéixer de prop el món laboral, segons cada sector professional.

Tant Comes com Silvent, van aprofitar l'ocasió per a recordar-los que tenen a la seua disposició els servicis de joventut que ofereixen els ajuntaments. De fet, els jóvens visitaran les dos administracions locals per a vore el treball que realitzen de servici públic a la ciutadania i preguntar qualsevol dubte, qüestió o suggeriment que tinguen.

El programa es durà a terme a l'Escola d'Adults de Massanassa fins a juny, en horari de matins amb quatre hores de formació de dilluns a divendres.

Pujar