elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Massamagrell protegeix el seu sistema dunar en la platja

Massamagrell protegeix el seu sistema dunar en la platja
  MÉS FOTOS
  Massamagrell protegeix el seu sistema dunar en la platja - (foto 2)
  Massamagrell protegeix el seu sistema dunar en la platja - (foto 3)

  “Un dels principals atractius turístics que posseeix Espanya són les seues assolellades platges. Molt s’ha fet per explotar aquest recurs. Recents estudis i la pròpia constatació in situ demostra que s’està perdent arena en el litoral. Els espigons no han resolt aquest problema i el mar cada vegada penetra més en la costa. L’1 d’agost es va disposar en l’entrada de la platja de Massamagrell un lloc informatiu des del qual la mateixa regidoria de Medi Ambient donava informació als usuaris de la necessitat de protegir les dunes i de la importància que té la Posidònia oceànica (planta endèmica del Mediterrani) contra l’erosió de les platges. Recentment hem aconseguit que es protegisquen les dunes de la platja de Massamagrell, després de negociar insistentment i en persona amb la Demarcació de Costes. Les nostres platges alimenten el turisme generador de treball i ingressos. El seu gaudi comporta la responsabilitat de mantenir-les, cuidar-les i acaronar-les, són, per si mateixes, una riquesa”, explica el regidor de Medi Ambient, Enrique Canós.

  “Gràcies al MAPAMA (Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient) hem aconseguit millorar una part del territori de la nostra platja. Ara, amb el Projecte de Desestacionalització i Dinamització Turística en la Platja de Massamagrell es pretén posar en valor la riquesa natural de la marjal i de la zona de dunes, així com connectar la platja de Massamagrell amb les platges limítrofes del terme de València. D’altra banda, volem facilitar l’observació d’espècies animals i vegetals mitjançant visites organitzades per a diversos col·lectius”, assenyala el regidor de Turisme, Paco Gómez.

  “La solució adoptada per a aquest projecte, en funció bàsicament de la seua integració amb l’entorn, consisteix en la delimitació d’itineraris mitjançant un marcatge amb pals de fusta i corda de nylon regenerat. Aquest projecte es realitzarà amb 3.853,27 euros de fons propis, dels quals 1.774,83 euros seran subvencionats posteriorment per la Diputació de València”, comenta l’alcalde, Pep Galarza.

   

  Pujar