elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Massanassa presenta el seu I Pla d'Igualtat en l'acte d'inauguració de les jornades del 8M

L'Ajuntament de Massanassa presenta el seu I Pla d'Igualtat en l'acte d'inauguració de les jornades del 8M
  • El document indica les accions a seguir per a visibilitzar la igualtat, així com per a previndre i erradicar la violència de gènere, entre tota la ciutadania.

L'Ajuntament de Massanassa ja ha donat inici a les jornades del 8 de març amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona.

L'acte d'inauguració del programa d'activitats que té organitzat l'ajuntament, va tindre com a punt d'inici la presentació del I Pla d'Igualtat de la Ciutadania de Massanassa (2022-2026), un document de treball que respon a la necessitat d'atendre un problema social com és la desigualtat de drets i oportunitats entre dones i homes, en este cas, del municipi de Massanassa.

“Al desembre vam aprovar el I Pla d'Igualtat de la ciutadania de Massanassa, que és una guia que ens marca com hem de caminar per a aconseguir eixa igualtat amb un procés participatiu entre la població i l'ajuntament”, afirma l'alcalde de Massanassa, Paco Comes.

Amb el I Pla d'Igualtat Municipal, a més s'aconsegueix augmentar i fomentar eixe compromís real amb la igualtat, englobant la participació de totes les àrees de l'administració local i de tota la ciutadania amb els objectius de promoure la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes en tots els àmbits de la vida local, així com actuar per a erradicar la violència contra les dones en totes les seues formes.

Per a aconseguir-ho, es duran a terme mesures com incorporar la perspectiva de gènere a les polítiques públiques de l'Ajuntament de Massanassa de manera transversal a totes les àrees de treball; implicar la societat civil en la transformació ciutadana cap a un model igualitari i just; promoure l'educació per la igualtat sobre la base de la coeducació; desenvolupar polítiques d'igualtat orientades a la promoció del paper actiu de les dones en la cultura i l'esport; incorporar la perspectiva de gènere i inclusió en les polítiques d'ocupació i urbanisme; i propiciar la corresponsabilitat i afavorir la conciliació de la vida laboral, familiar i personal.

També, promoure i utilitzar un llenguatge inclusiu no sexista; incorporar la perspectiva de gènere en l'Àrea de Benestar Social amb especial atenció als factors de discriminació múltiple; desenvolupar polítiques d'igualtat i augmentar el nivell de prevenció, detenció i actuació eficaç davant situacions de violència de gènere.

Amb tot, l'Ajuntament de Massanassa manifesta la necessitat de col·laboració i participació entre tot el veïnat per a ser una població activa per la igualtat.

La programació d'actes pel 8M continuarà durant els pròxims dies a Massanassa, amb activitats dirigides a tota la població, i també en específic a la població infantil i adolescent de la localitat.

Pujar