elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Amigó: “Aquestes jornades tenen la finalitat de recolzar l'aplicació de polítiques d'energia sostenible”

Amigó: “Aquestes jornades tenen la finalitat de recolzar l'aplicació de polítiques d'energia sostenible”
  MÉS FOTOS
  Amigó: “Aquestes jornades tenen la finalitat de recolzar l'aplicació de polítiques d'energia sostenible” - (foto 2)

  La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, varen inaugurar ahir de vesprada la cinquena jornada comarcal sobre canvi climàtic i energia sostenible. Després d'Utiel, Ayora, Xàtiva i Xiva, Massamagrell ha sigut l'escenari d'aquesta jornada, d'un total de dotze.

  Acompanyada per Josep Bort, diputat de Medi Ambient, i per l'alcalde de Massamagrell, Pep Galarza, Maria Josep Amigó va assenyalar que aquestes jornades tenen com a objectiu "recolzar l'esforç de les autoritats locals en l'aplicació de polítiques d'energia sostenible". Per la seua banda Josep Bort va remarcar que estes jornades pretenen "difondre els avantatges de l'energia sostenible i que el seu ús no sols servisca per a cuidar el planeta sinó també la nostra salut". El diputat de Medi Ambient va subratllar la voluntat de la Generalitat, la Diputació i els governs municipals d'anar de la mà per a fer polítiques energètiques ja que actualment "està en les mans de la gent reduir les emissions ja que el 50% de les emissions de CO2 es fan a l'àmbit municipal".

  Aquestes jornades comarcals, organitzades per l'àrea de Medi Ambient de la Diputació i per ASELEC, tenen com a objectiu informar i resoldre els dubtes, no sols dels tècnics municipals, sinó també del públic en general. Els temes a tractar són l'autoconsum, la transició, la pobresa energètica i la mobilitat elèctrica.

  Cal destacar que a Espanya es matricularen un total de 3.636 vehicles elèctrics i híbrids l'any 2015, mentre que al mes de març de 2018, eixes matriculacions en foren 2639.

  Aquesta sèrie de jornades continuarà celebrant-se pròximament a Sagunt, la Pobla de Vallbona, Torrent, Paiporta, Sueca, Gandia i finalitzarà a Ontinyent el proper 18 de juliol.

  Pujar