19 d’octubre de 2020 19/10/20

Els voluntaris de Protecció Civil treballen incessantment per ajudar als veïns de Manises

Els voluntaris de Protecció Civil treballen incessantment per ajudar als veïns de Manises - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els voluntaris de Protecció Civil treballen incessantment per ajudar als veïns de Manises - (foto 2)
  Els voluntaris de Protecció Civil treballen incessantment per ajudar als veïns de Manises - (foto 3)

  L'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Manises ha efectuat una intensa tasca durant més de dos mesos en els quals ha dut a terme tot tipus d'accions d'ajuda i suport a altres Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, de manera totalment altruista.

  Una de les primeres actuacions que es van realitzar va ser el repartiment de mascaretes al personal de farmàcia i mercats municipals (venedors i conserges). Durant tots aquests dies s'han desenvolupat tasques d'informació a la ciutadania sobre dubtes respecte a l'estat d'alarma com a consells sobre la manera de circular tant a peu com en vehicle, activitats permeses, informació sobre gestions en les diferents administracions, etc. A més, aquesta informació ha sigut proporcionada tant al carrer com a través de xarxes socials i telèfon, pràcticament durant les 24 hores del dia.

  Des dels primers dies d'estat d'alarma i fins a la creació de la xarxa de voluntariat de Manises, s'han efectuat compres d'alimentació per a persones majors que no podien eixir de casa ni disposaven de familiars en la població. També s'efectuen diàriament gestions de medicaments amb les diferents farmàcies de Manises, així com a alguns centres sanitaris. Actualment, hi ha més de 150 persones ateses tant particularment com a través de les farmàcies, que encomanaven l’entrega de la medicació als seus clients habituals.

  A més, tots els dies aquests voluntaris subministren els aliments de les ajudes alimentàries que dona Serveis Socials a persones vulnerables. S'ha col·laborat amb diversos establiments que han realitzat menús i donacions d'aliments, així com amb el departament d'Educació en el repartiment dels menús de menjador escolar que es repartien diverses vegades per setmana. Gràcies a aquest servei també es fa arribar a xiquets i xiquetes en edat escolar els deures i material per a la realització de tasques a casa a famílies que no disposen dels recursos necessaris per al seguiment de classes a través de mitjans tecnològics. S'han superat els 100 alumnes que reben aquest material didàctic per salvar la bretxa digital.

  Des de finals de març, Protecció Civil felicita les persones que compleixen anys al nostre municipi, havent realitzat ja més de 400 aniversaris tant al nucli urbà com a urbanitzacions (volem recordar que aquest homenatge finalitzarà, previsiblement, el dia 10 de maig amb l’arribada de la fase 1 de desescalada). A partir d’aquesta setmana també s'ha col·laborat juntament amb altres departaments i col·lectius en el repartiment de mascaretes a tota la ciutadania de Manises.

  D'altra banda, un dels serveis més destacables amb l'arribada de la primavera és la proliferació en les últimes setmanes d'eixams d'abelles situats en el nostre municipi. En aquesta mesura s'actua en col·laboració amb apicultors i cossos de bombers per a la retirada d'eixams en diferents zones del terme municipal.

  Finalment, cal destacar que en tot moment aquests voluntaris s'han coordinat amb autoritats tant locals com autonòmiques per a una millor actuació en cas necessari, com l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (112). A més, s'han mantingut reunions telemàtiques dels diferents cossos d'emergència amb les autoritats (Conselleria, Delegació de Govern, Secretaria Autonòmica d'Emergències…) i el personal de prefectura ha estat integrat en el Comité d'Emergència de l'Ajuntament de Manises.

  Des de l'Ajuntament de Manises volen agrair especialment tot el treball i esforç realitzat per i per als manisers i maniseres no sols en aquesta situació de crisi sanitària, sinó en qualsevol activitat habitual en la qual es requereix de la seua col·laboració, cal valorar positivament la bona disposició i voluntat d'aquest grup de voluntaris.

  Pujar