elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El sector artesanal reivindica el seu valor en el principal fòrum europeu sobre ceràmica a Manises

El sector artesanal reivindica el seu valor en el principal fòrum europeu sobre ceràmica a Manises
  • A més dels grans reptes del sector ceràmic, l'artesania s'enfronta a la falta de representació europea

Xavier Morant, regidor de Promoció de la Ceràmica de l'Ajuntament de Manises i president l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial Ciutats de la Ceràmica (AEuCC), ha assistit a l'últim Fòrum de la Ceràmica del Parlament Europeu (EPCF), celebrat a Brussel·les en el context dels ‘Dies Europeus de la Ceràmica’, el 27, 28 i 29 de novembre.

En el marc de la taula de debat 'Desafiaments comuns entre la ceràmica artesanal i industrial’, Morant va remarcar "la necessitat d'una aposta valenta i decidida pel sector artesanal a nivell europeu". "Existeix una gran representació de la indústria ceràmica, però fa falta crear un altaveu per a l'artesania i això part de la voluntat política dins de les institucions europees", va apuntar el regidor de Manises.

A més, el comité de debat va explorar els reptes als quals s'enfronten les xicotetes i mitjanes empreses ceràmiques, així com els que hauran d'afrontar en un futur, principalment, a causa de la transició ecològica. En aquest sentit, Morant va respondre a preguntes relacionades amb els principals desafiaments de les ciutats amb gran tradició ceràmica i com les lleis i normes europees afecten els artesans i les artesanes locals.

 

Pujar