elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Presentació del llibre "Història Gràfica de Manises, cent anys de fotografies 1880-1979"

Presentació del llibre "Història Gràfica de Manises, cent anys de fotografies 1880-1979"

    L'Ajuntament de Manises, mitjançant la Regidoria de Cultura, ha editat el llibre "Història Gràfica de Manises, cent anys de fotografies 1880-1979", una obra que és fruit del treball dels autors José María Gadea Luján, Vicente Ferrís Soler, José María Moreno Royo, Josep Maria Català i Gimeno i Lluís Montesinos i Barberà.

    Es tracta d'un projecte realitzat amb un esforç molt minuciós de documentació, amb l'objectiu de mostrar la vida quotidiana, social, econòmica, industrial, cultural i festiva de la localitat de Manises mitjançant fotografies originals des de les últimes dècades del segle XIX fins a la creació dels primers ajuntaments democràtics.

    Tot i que el projecte "Història Gràfica de Manises, cent anys de fotografies 1880-1979" es va iniciar fa dues dècades, no ha sigut fins ara quan el document editat ha vist la llum. El producte resultant és un tot amb una qualitat extraordinària des del punt de vista tècnic, visual i de contingut, amb un valor historiogràfic que, evidentment, no es pot obviar.

    El llibre s'ha presentat aquest dimarts 24 d'octubre, Dia de les Biblioteques, en un emotiu acte celebrat al claustre de la Casa de Cultura de Manises. L'esdeveniment ha estat conduït per Lluís Montesinos i Barberà, un dels seus autors, qui ha explicat de manera molt didàctica de quina manera s'ha executat l'obra. A més de membres de la Corporació municipal, familiars dels autors han assistit a la presentació del llibre.

    Pujar