elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Presentació el llibre “La Dona en la Indústria Ceràmica de Manises”

Presentació el llibre “La Dona en la Indústria Ceràmica de Manises”

  El divendres 21 d'abril a les 20 hores va tindre lloc la presentació a la sala polivalent de la Casa de Cultura el llibre “La Dona en la Indústria Ceràmica de Manises” de Josep Pérez Camps. Es tracta d'un llibre que representa la història i patrimoni de Manises, sobretot, posant el focus en el paper de la dona, fins ara prou desconegut.

  En el document es recull i recupera el paper que han tingut les dones al llarg de la història en l'activitat ceràmica de la localitat valenciana. Destaca així una labor que han dut a terme dones de Manises durant molts anys i que, en moltes ocasions, ha sigut invisibilitzada. A més, a través de les seues pàgines es recorren diferents àmbits de la ceràmica, ens transportem als ambients de l'època i a les fàbriques i tallers del moment.

  Aquesta cita s'emmarca dins dels esdeveniments que organitza Manises Ciutat Creativa de la UNESCO, posant en rellevància la història i tradició ceràmica de la localitat a nivell internacional.

  L'activitat es troba dins de la ‘VII Setmana de les Lletres de Manises’ que va començar el 19 d'abril amb diferents presentacions de llibres, com: “30 cuentos para mayores” de Jose Luis Luna, “Tarros de miel” de Rafael Molla o “Manises i els establiments de 1610” de Mª Pilar Sánchez i Francesc Ferre Domínguez. També s'ha realitzat la lectura pública de “Noruega”, de Rafael Lahuerta; i de “La vuelta al mundo en 80 días”, de Julio Verne. Aquesta setmana, en la qual la cultura, la lectura i els llibres, han sigut els protagonistes, ha finalitzat amb la tradicional fira del Llibre en la plaça Rafael Atard, coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Llibre.

  Llig el llibre complet de “La Dona en la Indústria Ceràmica de Manises” a la biblioteca virtual de Manises.

  Pujar