Dimarts 25 de Setembre de 2018

La Fira del Llibre tindrà un espai per a la diversitat familiar amb el projecte «Contes Familiars»

Versió Clàsica
Edició Manises
Cultura y Espectáculos -  manises
20/04/2018 | elperiodic.com  

La Fira del Llibre tindrà un espai per a la diversitat familiar amb el projecte «Contes Familiars»

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Amb motiu de la celebració de la Fira del Llibre el pròxim diumenge dia 22, hi haurà un estand per donar a conéixer el projecte «Contes Familiars», el qual té com a objectiu mostrar la diversitat familiar en la nostra societat actual a través d'uns contes entranyables, propers i familiars.

La idea original i autoria dels textos és de dos mestres i també mares: Natàlia Ferrús Blasco (actualment directora d'un col·legi públic de València) i Antònia Cardona Gavilà (mestra d'un col·legi públic de València). Les il·lustracions que donen vida a tots els personatges són creació d'Alba Bla.

El projecte naix de la necessitat d'oferir als nostres xiquets i xiquetes una varietat de contes on puguen sentir-se identificats i identificades en la diversitat de les famílies actuals. Els contes van dirigits a un públic d'infants de 0 a 8 anys. Per a llegir-los en família; i també per a llegir-los a l'escola, com a eina per treballar la diversitat familiar, el respecte, la convivència i la igualtat.

La col·lecció consta de sis contes en els quals, el xiquet o la xiqueta protagonista narra un dia qualsevol. Cada protagonista té una família diferent que apareix en el conte com a part important en la seua vida emocional i afectiva; però aquest fet de les diferències es presenta dins d'una normalitat absoluta en la seua vida, i això és el que les autores volen transmetre. El discurs narratiu comença de bon matí en tots els contes, com un dia qualsevol, i acaba desitjant «bona nit» a la família.

Els contes no són aïllats, s'estableixen relacions entre uns contes i altres. El fil conductor de la col·lecció és l'escola. El context on es desenvolupen les històries és la ciutat de València. Cal destacar també la presència de la música, el teatre, la pintura, la literatura i el foment de la bicicleta a través de les històries.

La col·lecció acaba en un dia de festa on se celebra el dia de la família a l'escola. Tothom celebra un dia molt especial on caben totes les famílies sense distinció de cap tipus. Un dia de festa on hi ha molt que celebrar.

Segons ha explicat la regidora de Diversitat Afectivosexual de l'Ajuntament de Manises, Pilar Gómez, «la manera de normalitzar la diversitat familiar, o més bé l'única possible, és fer-la visible, és a dir, parlar d'aquesta qüestió sense embuts, ja que la diversitat, en la seua màxima extensió, és la realitat en la qual vivim».

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Opinió
16/09/2018 - Chuzos de Punta
Mentiras y exageraciones
19/09/2018 - Picos Pardos
Regurgitando títulos y miserias
17/09/2018 - Columna de Michel
“Canto del cisne” de un farsante
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Manises
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil