elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manises engega el banc de terres

  El ple municipal de l'Ajuntament de Manises del mes d'octubre ha aprovat una nova ordenança que regula el banc de terres i crea un fitxer de dades personals que facilitarà l'intercanvi d'informació i el contacte entre els propietaris i els futurs interessats a conrear la terra.

  El banc de terres de l'Ajuntament de Manises té com a objectius pal·liar l'abandó de parcel·les rústiques i intentar donar solució a la creixent problemàtica ambiental derivada de l'abandó dels camps, així com l'augment del risc d'incendi, la proliferació de plagues, de rosegadors, l'erosió del sòl, la degradació paisatgística, etc.

  La finalitat principal de la creació del banc de terres consisteix a incentivar als propietaris de parcel·les abandonades o en risc d'abandó a la seua posada en cultiu per terceres persones, amb el que s'aconseguirà una gran disminució de diversos problemes ambientals com els anteriorment citats i a més s'obtindrà un benefici econòmic d'unes zones fins ara desaprofitades.

  A través del banc de terres es pretén informar i facilitar el contacte entre propietaris de parcel·les aptes per a l'explotació agrícola situades al terme municipal de Manises i persones interessades en el seu cultiu de manera que ambdues parts isquen beneficiades.

  La consulta de les dades del registre de banc de terres de Manises podrà ser sol·licitada per aquelles persones interessades en el cultiu de parcel·les i tindrà com a única finalitat facilitar el contacte entre el propietari i el futur conreador.

  Segons paraules del regidor d'Agricultura de l'Ajuntament de Manises, Carles López, "el banc de terres serà una eina molt útil la finalitat de la qual serà promoure l'ús racional de les parcel·les rústiques amb vocació agrària situades en el terme municipal de Manises, de manera que aquestes zones es conserven i s'evite l'estat d'abandó en el qual es troben moltes". El regidor també ha afegit que en breu s'enviarà una carta a tots els propietaris de terres per a facilitar-los tota la informació.

  Pujar