elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manises destina 160.000 euros a la targeta de metro per a jubilats i pensionistes

Manises destina 160.000 euros a la targeta de metro per a jubilats i pensionistes

    L'Ajuntament de Manises dedicarà aquest any una partida pressupostària de més de 160.000 € dirigida a subvencionar el passe anual de metro per als jubilats i pensionistes que residisquen al municipi en possessió de la targeta Platinum Sènior. Es tracta, una vegada més, d'una ferma aposta del Consistori per la mobilitat sostenible i les polítiques socials en benefici d'aquestos col·lectius, que veuen reduït el preu a més de la meitat del que costaria el passe anual general. En l’última convocatòria 963 persones es van dona d’alta per primera volta i 983 persones van reactivar el servei per rebre aquesta ajuda. En total, al voltant de 2.000 persones es beneficien ja d’aquest servei, que té com a objectiu principal que les persones majors del municipi puguen desplaçar-se còmodament usant aquest transport a un preu reduït.

    Per sol·licitar la targeta és necessari reunir una sèrie de requisits: ser pensionista o jubilat empadronat a Manises i estar en possessió de la targeta Platinum Sènior (que emet el propi Ajuntament). La targeta de metre té un cost únic de 50 € i és vàlida durant tot l'any. Els usuaris i usuàries podran accedir al metro tantes vegades com ho desitgen, sense que això supose un increment del cost. A més, i com a novetat des de fa diversos anys, els jubilats beneficiaris de pensions no contributives o altres pensions l'import mensual de les quals siga igual o inferior a 367'90 €, únicament abonaran el cost de la targeta o la renovació (4 o 2 €). En aquest cas, per poder beneficiar-se d'aquest preu hauran d'acreditar la seua pensió amb el certificat de l'INSS o de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

    Davant la ingent quantitat de sol·licituds rebudes, enguany l'Ajuntament de Manises ha realitzat una sèrie de gestions prèvies per a agilitzar el tràmit. Tant el regidor de Progrés Social de l’Ajuntament de Manises, Carles López (APM-Compromís), com la regidora de Majors, Amparo Martínez (APM-Compromís), han coincidit en afirmar que «l’Ajuntament està donant suport a centenars de persones majors que ara poden usar el transport públic a un preu més que econòmic».

    Pujar