elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manises acull la primera jornada de treball de Gestió i Retenció del Talent

Manises acull la primera jornada de treball de Gestió i Retenció del Talent

  Manises va acollir ahir, 31 de gener, la primera reunió de treball amb els municipis de la comarca de l'Horta participants en el programa de Postgrau organitzada per l'àrea de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València, la qual lidera el diputat provincial Bartolomé Nofuentes.

  D'aquesta manera, amb aquesta jornada tècnica es dóna inici a una sèrie de tallers, organitzats per comarques, en els quals s'estan reunint als equips tècnics, a postgraduados i postgraduadas i a la corporació de les diferents localitats, amb la finalitat d'analitzar les experiències viscudes i plantejar propostes i suggeriments que milloren el programa creat per la institució valenciana.

  Així ho ha explicat el diputat provincial de Projectes Europeus i encarregat de l'àrea de Gestió del Talent, Bartolomé Nofuentes, qui ha assegurat que «necessitem conèixer la visió dels municipis que han implantat el programa de Postgrau, una visió crítica que ens va a permetre veure què hem fet bé i què hem de modificar o incloure».

  El diputat també ha volgut felicitar als més de 200 participants, ja que «el resultat final ha sigut moltíssim millor del que esperàvem, amb projectes que han permès desenvolupar actuacions imprescindibles per a cada municipi, sent alguns reconeguts internacionalment».

  En aquest sentit, Nofuentes ha insistit en la importància que, des d'institucions com la Diputació, es duguen a terme iniciatives d'aquesta índole, recordant que «els i les joves s'estan marxant i cal retenir-los, i aquest és l'objectiu d'aquest programa».

  Després de la seua intervenció, ha sigut l'equip tècnic de la Gestió del Talent els qui han dirigit i pres nota de les diferents propostes i recomanacions que els i les assistents han exposat.
  Iniciatives que han anat des d'assenyalar la necessitat de crear espais de treball compartit entre municipis amb propostes similars, fins a plantejar la possibilitat d'ampliar els projectes més enllà d'un any.

  D'altra banda, el regidor de Promoció Econòmica Local i Ocupació de l'Ajuntament de Manises, Rafael Mercader, ha afegit que «el consistori maniser vol continuar amb aquesta línia de treball participativa i oberta, iniciada des de l'àrea de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València, que té per objectiu el desenvolupament de polítiques que promoguen i faciliten als/les joves amb talent del nostre municipi l'accés a oportunitats reals de treball, així com donar-los l'oportunitat de formar-se professionalment prop de casa».

  Durant la trobada, també s'ha parlat dels altres dos projectes que conformen el programa de Gestió i Retenció del Talent, la Diputeurobeca i la Diputebeca. Amb açò, es pretén entendre el programa com un tot, coordinant les diferents línies de treball per a aconseguir optimitzar els recursos.

   

  Pujar