elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El jurat de la XVI Biennal Internacional de Ceràmica de Manises selecciona les obres guanyadores

El jurat de la XVI Biennal Internacional de Ceràmica de Manises selecciona les obres guanyadores
  • Manises rep 557 peces de 295 artistes de 51 nacionalitats en aquesta edició del certamen

El jurat de la XVI Biennal Internacional de Ceràmica de Manises (BICM) 2024 s’ha reunit aquest dijous per a triar les peces ceràmiques guanyadores de l’edició d’enguany d’entre les 58 seleccionades: 41 de la modalitat de ceràmica artística i 17 de disseny de producte. La decisió del jurat es desvelarà al mes de juny, coincidint amb l’entrega de guardons.

En total, la XVI BICM 2024 ha rebut 557 obres originals i inèdites elaborades amb materials ceràmics de 295 artistes diferents de fins a 51 nacionalitats de tot el món, entre les quals es troben països com ara la Xina, Taiwan, Argentina, Austràlia, Ucraïna, Israel, Mèxic, Estats Units o Jordània, a més d’Espanya, d’on provenen 227 peces de 133 creadors i creadores.

El regidor de Cultura i Promoció de la Ceràmica de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant, ha manifestat la seua satisfacció per l’abast de la XVI Biennal Internacional de Ceràmica de Manises 2024: “les xifres de participació mostren el prestigi internacional d’aquest concurs i que la ceràmica, amb la seua tradició de més de set segles, gaudeix de bona salut en el present, amb unes expectatives cap al futur amb molt d’ingeni, innovació i creativitat”. “A més, tenim un jurat de primer nivell, de trajectòria internacional, la qual cosa també reflexa la importància que adquireix la Biennal Internacional de Ceràmica de Manises en el sector”, ha afegit Morant respecte al jurat.

El jurat de la XVI Biennal Internacional de Ceràmica de Manises 2024 està compost per Stephanie Le Follic-Hadida, membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica (AIC) i representant de l’AIC davant la Unesco; Pepe Gimeno, guanyador del Premi Nacional de Disseny 2020; Nieves Contreras, directora de creativitat i disseny en Lladró; Sandra Figuerola, dissenyadora de l’estudi La Nave; l’artista plàstic Francisco Sebastián; i Loreto de la Escalera, en representació de la directora del Centre d’Art Fundació Hortensia Herrero, Alejandra Silvestre.

El valor econòmic dels guardons d’enguany és major que en l’edició passada: en la modalitat de ceràmica artística, el Primer Premi ‘Ciutat de Manises’, dotat amb 8.000 euros (l’any 2022 era de 5.000 €); el Segon Premi ‘Ciutat de Manises’, amb 4.000 euros (era de 3.000 € en l’edició anterior); el Premi ‘Ciutat de Vénissieux’ per a menors de 35 anys, dotat amb 1.800 euros; i el ‘Premi Fundació Museu de Montelupo’, que correspon a una residència artística en aquesta ciutat agermanada amb Manises. Pel que fa a la modalitat de disseny de producte ceràmic es lliurarà el Premi disseny de producte ‘Ciutat de Manises’, que passa dels 3.000 als 4.000 euros.

 

Pujar