11 de desembre de 2019 11/12/19

Emili Altur visita les obres finançades per la Diputació a Manises, Paiporta i Sedaví

Emili Altur visita les obres finançades per la Diputació a Manises, Paiporta i Sedaví - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Emili Altur visita les obres finançades per la Diputació a Manises, Paiporta i Sedaví - (foto 2)
  Emili Altur visita les obres finançades per la Diputació a Manises, Paiporta i Sedaví - (foto 3)
  Emili Altur visita les obres finançades per la Diputació a Manises, Paiporta i Sedaví - (foto 4)
  Emili Altur visita les obres finançades per la Diputació a Manises, Paiporta i Sedaví - (foto 5)
  Emili Altur visita les obres finançades per la Diputació a Manises, Paiporta i Sedaví - (foto 6)

  El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha visitat aquest matí els municipis de Manises, Paiporta i Sedaví, on els alcaldes d'aquestes localitats de la comarca de L'Horta han mostrat al diputat les obres realitzades mitjançant les inversions de la Diputació, a través del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) i del Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS).

  Altur ha recorregut Manises al costat del seu alcalde, Jesus Borrás, qui li ha mostrat les obres i projectes empresos pel consistori. Altur ha destacat que “les obres que hem visitat reflecteixen un canvi d'orientació en la política municipal, ja que es tracta de projectes destinats a garantir i millorar la qualitat de vida dels veïns”. En primer lloc, l'alcalde ha mostrat les instal·lacions on s'emplaçarà l'oficina d'atenció al ciutadà en l'ajuntament. “Hi havia una manca en el municipi, ja que no disposàvem de les instal·lacions i serveis adequats per a atendre als veïns que s'acostaven al consistori, i per aquesta raó hem creat aquesta oficina”, ha explicat l'alcalde. En aquest sentit, Emili Altur ha assenyalat que “l'ampliació del centre d'atenció al ciutadà és fonamental, ja que es tracta d'un municipi gran en el qual és necessari facilitar aquests serveis a la ciutadania”. Més tard, el diputat i l'alcalde han visitat l'auditori Germanias, on s'ha invertit una part important de la subvenció a garantir l'accessibilitat de l'edifici i a millorar els serveis oferits. Finalment, Emili Altur ha conegut de primera mà el projecte de millora d'eficiència energètica de Manises. L'alcalde ha explicat que “el municipi consumia molta llum i per açò hem destinats esforços a optimitzar l'estalvi d'energia”. Per la seua banda, Altur ha assenyalat que “els projectes destinats a l'eficiència energètica s'han fet amb sentit, ja que aquest tipus de lluminàries respecten el medi ambient i contribueixen a evitar la contaminació lumínica”.

  Obres a Paiporta

  Acompanyat per l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, Emili Altur ha visitat les diferents actuacions dutes a terme en el municipi a través del PIFS i del PPOS. Les ajudes del PIFS s'han destinat fonamentalment a rehabilitar els parcs infantils i alguns edificis que es trobaven en situació deficient, “en els quals ens hem encarregat de les tasques de carpintería o de clavegueram”, ha explicat Isabel Martín. A més, en el polígon s'ha dut a terme la implantació d'una senyalització que permet als veïns conèixer que empreses treballen en el municipi. D'altra banda, l'ajuda dels PPOS s'ha destinat a la millora de l'asfalt de les carreteres i a la millora de la conducció de l'aigua. Emili Altur ha subratllat que “considerem que aquestes visites als municipis són importants per a conèixer de primera mà les obres finançades per la Diputació així com per a comprovar que realment els diners que els valencians dediquem a les polítiques públiques es gasten en el que manifesten els ajuntaments, i que solen girar entorn de temes de reciclatge, medi ambient, serveis socials, o altres actuacions destinades a millorar la qualitat de vida dels veïns”.

  Projectes a Sedaví

  El diputat de Cooperació Municipal ha finalitzat la seua visita a L'Horta a Sedaví, on l'alcalde, Ferran Baixauli, li ha mostrat on estan invertint les subvencions de la Diputació, tant del PIFS com del PPOS. Entre aquestes actuacions, destaca el projecte de creació d'un edifici multiusos en el carrer València, lloc on també es realitzarà una inversió per a millorar el sistema de clavegueram. L'alcalde ha exposat al diputat una sèrie de projectes per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i Emili Altur li ha orientat sobre els possibles programes d'ajudes als quals es poden acollir en les diferents àrees. A més, han analitzat les diferents possibilitats per a millorar les polítiques mitjà ambientals i de reciclatge del municipi. “Des de la Diputació recolzem als nostres alcaldes i alcaldesses i ens agrada conèixer les polítiques de canvi que estan duent a terme en aquesta legislatura i en les quals treballem de manera conjunta”, ha conclòs el diputat.

  ocultar
  Emili Altur visita les obres finançades per la Diputació a Manises, Paiporta i Sedaví
  Pujar