elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Avancen a bon ritme les obres de la carretera nacional N-220

Avancen a bon ritme les obres de la carretera nacional N-220

  La delegada del Govern d'Espanya en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, junt amb l'alcalde de Manises, Javier Mansilla, i altres membres de la corporació municipal, han visitat aquest divendres les obres de la carretera nacional N-220, un gran projecte en el qual s'està construint un espai per als vianants enjardinat a Manises per a connectar les dos zones del municipi d’ambdós costats de l'actual calçada, millorant la fluïdesa i la seguretat viària, amb una inversió de 85,4 milions d'euros del Ministeri de Transport i Mobilitat Sostenible (MITMA).

  En paraules de l'alcalde de Manises, Javier Mansilla, “aquesta obra faraònica és de les que realment aporten a la ciutadania, per a nosaltres està sent importantíssima i hem d'estar agraïts a la Delegació del Govern central perquè s'estan complint els temps de tot el que es van comprometre al llarg de totes les fases”. “Aquesta infraestructura serà emblemàtica perquè unirem el poble que estava dividit per aquesta carretera, la N-220, i així guanyarem zones verdes, un bulevard de 20.000 metres quadrats per al gaudi de tots els maniseros i totes les maniseras i, sobretot, deixarem de tindre tantes molèsties per la contaminació acústica i atmosfèrica”, ha afegit el primer edil.

  Per part seua, la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha manifestat que “el Govern d'Espanya torna a comprometre’s amb els municipis de la Comunitat Valenciana i, sobretot, amb la qualitat de vida de les persones” posant d'exemple les obres de duplicació de la N-220, ja que “amb aquesta intervenció que estem visitant hui canviarà radicalment la fisonomia de Manises, eliminarà eixa barrera arquitectònica que ha tingut durant tantíssims anys la ciutat i, a més, guanyarà un espai verd, lúdic, esportiu, de convivència, per tant, farà que Manises siga una ciutat molt més habitable i molt més saludable”.

  Aquests treballs del MITMA suposaran una millora substancial en l'accés a l'aeroport. Concretament, el projecte contempla l'increment de la capacitat de l'actual carretera N-220 mitjançant la seua duplicació en dos calçades amb dos carrils per sentit. A més, donarà lloc a un enllaç entre l'autovia V-30 en sentit by-pass i Manises-Aeroport i afavorirà la connexió ciclopeatonal amb l'aeroport unint-lo amb el nucli urbà de Manises amb un triple itinerari segur per a vianants i ciclistes.

  D'altra banda, l'actuació del MITMA inclou la creació d'un espai enjardinat a Manises de 20.000 m², amb zones esportives i parc infantil, que té per objectiu donar plena connexió rodada i per als vianants entre les dos zones del municipi a ambdós bandes de l'actual N-220. També s'habilitarà una sendera per als vianants al parc natural del riu Túria des d'aquesta zona i es crearà una nova ruta circular de passeig que uneix camins rurals amb els carrers del municipi.

  MÉS FOTOS
  Avancen a bon ritme les obres de la carretera nacional N-220 - (foto 2)
  Avancen a bon ritme les obres de la carretera nacional N-220 - (foto 3)
  Avancen a bon ritme les obres de la carretera nacional N-220 - (foto 4)
  Avancen a bon ritme les obres de la carretera nacional N-220 - (foto 5)
  Pujar